Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Parteneriat între BEI și Antibiotice S.A. pentru dezvoltarea producției de medicamente

de L. Budin - nov. 20 2023
Parteneriat între BEI și Antibiotice S.A. pentru dezvoltarea producției de medicamente

Un acord de împrumut în valoare de 25 de milioane de euro va finanța realizarea, pe amplasamentul companiei Antibiotice Iași, a unei capacități de producție, ambalare și depozitare de ultimă generație.

Primul acord InvestEU din România oferă 25 milioane euro pentru impulsionarea producției farmaceutice, se arată într-un comunicat al Antibiotice S.A. Acordul de împrumut facilitează dezvoltarea de noi linii de producție, a digitalizării, precum și de capacități de cercetare-dezvoltare. 

Împrumutul BEI reprezintă un sfert din costul total al investiției de 95,4 de milioane de euro, se  mai arată. 

Acest parteneriat marchează un eveniment pentru sectorul medical românesc, fiind prima operațiune InvestEU aprobată în România, în urma deciziei Comitetului de investiții din luna octombrie. Parteneriatul contribuie la consolidarea obiectivelor incluse în Strategia UE în domeniul farmaceutic (the EU Pharmaceutical Strategy) și Comunicarea Comisiei pe tema rezolvării lipsei de medicamente în UE (the Commission Communication on addressing medicine shortages in the EU) care urmăresc să abordeze problema deficitului de medicamente și să întărească securitatea sistemului de aprovizionare în cadrul UE”, se subliniază în comunicat. 

Proiectul sprijină crearea unei capacități avansate de producție farmaceutică într-o regiune de coeziune din România. 

Prin reducerea dependenței de importuri și prin promovarea accesului la serviciile de sănătate în întreaga UE, inițiativa sporește competitivitatea și reziliența industriei farmaceutice europene și evidențiază rolul esențial al capacităților moderne de producție în sprijinirea autonomiei strategice a Uniunii, în special în ceea ce privește domeniul sănătății”, se adaugă. 

Sprijinirea echipei de cercetare și dezvoltare a companiei în crearea de noi medicamente și procese de producție va conduce la angajarea a aproximativ 100 de persoane cu normă întreagă în cercetare și producție pe parcursul a patru ani. Antibiotice S.A. lucrează în strânsă colaborare cu diferite universități și institute de cercetare, și prin urmare, acest proiect va îmbogăți piața muncii cu personal cu înaltă calificare.

Parteneriatul dintre BEI și Antibiotice S.A. este un pas către construirea unei industrii farmaceutice românești independente și competitive, se subliniază în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe