Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Senzor nou pentru studiul creierului

de Dr. Diana Andronache - ian. 28 2022
Senzor nou pentru studiul creierului

Cercetătorii au dezvoltat un nou senzor de electrocorticografie, o tehnică de studiere a activităţii electrice a cortexului cerebral, cu ajutorul unor electrozi aplicaţi pe suprafaţa creierului.

poza 2 copyDispozitivul inovator este capabil să înregistreze semnale electrice de la suprafaţa creierului cu o rezoluţie-record, ajutându-i pe neurochirurgi să facă o mai bună diferenţiere între ţesutul sănătos și cel bolnav, dar și să aprofundeze înţelegerea modului în care funcţionează creierul.

Senzorii plasaţi pe cortexul cerebral în timpul unei intervenţii chirurgicale înregistrează semnalele electrice și permit medicului neurochirurg să îndepărteze în siguranţă tumorile cerebrale sau secţiunile de ţesut responsabile de apariţia crizelor epileptice. Astfel, se obţine o mai bună conservare a ţesutului cerebral sănătos și funcţional.

Citiți și: Cel mai mic dispozitiv de screening al cancerului ovarian

 


Notă autor:

https://newatlas.com/medical/thin-flexible-sensor-records-brain-activity-record-breaking-detail/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe