Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Cel mai mic dispozitiv de screening al cancerului ovarian

de Dr. Diana Andronache - ian. 28 2022
Cel mai mic dispozitiv de screening al cancerului ovarian

Faloposcopul, un dispozitiv cu diametrul de 0,8 milimetri, poate fi utilizat pentru identificarea semnelor sugestive pentru un proces malign, aflat în stadii incipiente.

Jennifer Barton (foto), profesor de inginerie biomedicală și director al Institutului BIO5 al Universităţii din Arizona, a petrecut aproape un deceniu pentru dezvoltarea acestui dispozitiv.

poza 3 copy

Eficacitatea faloposcopului provine dintr-o combinaţie de tehnici de imagistică. Sistemul de imagistică prin fluorescenţă măsoară modul în care diferite molecule absorb și emit lumina.

Astfel, dispozitivul examinează modificările metabolice și funcţionale ale ţesutului. Cu ajutorul tomografiei în coerenţă optică sunt identificate modificări structurale la rezoluţie înaltă, iar printr-o tehnică imagistică ce se bazează pe reflectanţa luminii albe sunt obţinute informaţii despre ţesut pe baza modului în care reflectă lumina.

Deși abia a intrat în studii clinice, se consideră că acest prototip ar putea schimba protocolul de screening pentru cancerul ovarian.

Citiți și: Senzor nou pentru studiul creierului


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2022-01-small-device-earlier-ovarian-cancer.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe