Newsflash
Diverse

Healthcare in Hospitals Hackathon are loc în luna mai

de Florentina Ionescu - apr. 7 2023
Healthcare in Hospitals Hackathon are loc în luna mai

Evenimentul H3 - Healthcare in Hospitals Hackathon, aflat la ediția a treia, revine în luna mai.

Modernizarea sistemului de sănătate este principala temă în această competiție destinată tinerilor pasionați de transformarea digitală.

Comunitatea OSC-Hackathons revine cu provocarea unei competiții de tip hackathon: în perioada 5-7 mai 2023 va avea loc cea de-a treia ediție a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon. 

Student la Medicină

Ediția din acest an se va desfășura în format hibrid, în Iași și online. Tinerii pasionați de transformarea digitală se pot înscrie completând formularul online până la 15 aprilie, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Transformare digitală în domeniul medical

Obiectivul H3 este identificarea de soluții inovatoare de transformare digitală în domeniul medical, pentru diferite patologii, dar și pentru managementul unităților sanitare și domeniul farmaceutic, soluții care pot cointeresa parteneri industriali și potențiali investitori.

Tema generală este Modernizarea sistemului de sănătate, iar echipele și participanții vor putea dezvolta proiecte în funcție de patologiile sau problemele pe care le selectează.

Concurenții se pot înscrie pentru unul din cele două tipuri de proiecte: proiecte aflate într-o anumită etapă de dezvoltare sau dezvoltarea de proiecte noi. Pentru prima secțiune, se va urmări modul în care sunt îmbunătățite proiectele pe parcursul celor trei zile de concurs, iar pentru cea a proiectelor noi, se va ține cont de perioada limitată de timp în care acestea au fost aduse de la stadiul de idee, la cel de proof of concept.

Înscrierile se pot realiza individual sau în echipe. Echipele competitoare vor fi mixte din punct de vedere al profilului profesional: tehnic, medical, marketing/business, organizatorii urmând a modela componența echipelor pentru a asigura distribuția echitabilă a rolurilor. Toți concurenții vor beneficia de sprijinul unor mentori, pentru fiecare domeniu, care le vor oferi sfaturi și ghidaj pentru finalizarea proiectelor la care lucrează.

„Nu mai sta pe gânduri și înscrie-te la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon dacă ești încrezător și vrei să aduci ideile tale în prim plan, dacă vrei să faci o schimbare în sistemul de sănătate actual și dacă ești pasionat de de tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical”, au transmis organizatorii.

Detalii despre H3, inclusiv formularul de înregistrare, sunt disponibile pe pagina competiției: H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon 2023.

Organizatori

Ediția din acest an a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon este organizată de Oameni și Companii, cu sprijinul partenerilor: Apollo AI Technologies, Facultatea de Informatică din Iași, Universitatea Danubius, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava , Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Global Women in Tech, Liga AC, Asociația Studenților Matematicieni Iași, AIESEC, ASMBS, ASII, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Imago-MOL, June Communication, Iasi4U, EventsOnline.

Hackathons.ro este o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România, care adună o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate. Lansată în luna mai 2021, platforma comunității promovează informații de specialitate, evenimente și noutăți din domeniu și se adresează atât domeniului educațional, universitar și preuniversitar, cât și celui de business.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe