Aula Academiei Române a găzduit joi, 5 decembrie a.c., sesiunea omagială „George E. Palade – 50 de ani de la decernarea Premiului Nobel. Tradiție și continuitate”.
Sesiunea omagială a fost organizat de Academia Română, Secția de științe bilogice, Secția de științe biologice și Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, se arată într-un comunicat.
Au susținut alocuțiuni, evocând activitatea remarcabilă a savantului de origine română, câștigător al Premiului Nobel pentru Medicină sau Fiziologie: Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române; Acad. Maya Simionescu, președinta Secției de științe biologice și moderator al evenimentului; Prof. Ștefan Constantinescu, membru de onoare al Academiei Române; Acad. Octavian Popescu; Acad. Ileana Mânduțeanu; Prof. Alexandru Babeș, membru corespondent al Academiei Române; Prof. Dragoș Vinereanu, membru corespondent al Academiei Române.
Romfilatelia, în calitate de partener instituțional, a fost invitată să lanseze emisiunea de mărci poștale „George Emil Palade – Premiul Nobel – 50 de ani”.
Cristina Popescu, directorul general al Romfilatelia, a prezentat elementele panoului dedicat evenimentului. Au fost etalate toate componentele emisiunii filatelice aniversare din acest an, alături de trei secvențe fotografice în care marele savant George Emil Palade se află în ipostaza de profesor, cercetător în laboratorul său și prezență onorabilă în sediul bibliotecii Institutului de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” din București, în anul 1992.
Au fost prezenți reprezentanți ai domeniului medicinei, ai mediului academic, oameni de știință, în semn de omagiu pentru „părintele biologiei celulare moderne”.
Romfilatelia a transmis că le mulțumește academicianului Maya Simionescu (director al Institutului de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”) și lui Ioan Aurel Pop (președintele Academiei Române) pentru invitație și organizarea evenimentului omagial.
Sursa fotografiilor: www.romfilatelia.ro
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe