Newsflash
ACTUALITATE Știri

Femeile gravide au locuri de parcare gratuite în municipiul Buzău

de Magdalena Tănăsescu - apr. 16 2024
Femeile gravide au locuri de parcare gratuite în municipiul Buzău

Administraţia locală din municipiul Buzău a început să marcheze locurile de parcare special destinate femeilor gravide, în contextul intrării în vigoare la data de 22 aprilie a modificărilor aduse de Legea nr. 280/18.10.2023.

Este vorba de accesul cu prioritate pentru femeile gravide, precum şi pentru persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani.

Potrivit Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Buzău, atât instituţiile publice cât şi entităţile private au obligaţia de a amenaja locuri de parcare speciale, în anumite condiţii.

„Actul normativ prevede amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei, pentru încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare, în spaţiile de parcare aparţinând entităţilor publice şi private, respectiv în spaţiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10”, se menționează în documentul citat.

 

Ca urmare, este obligatorie amenajarea/rezervarea şi/sau semnalizarea (în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii nr. 280/18.10.2023) a minim 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de 2 locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile însărcinate, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani.

Conducerea Primăriei Buzău a anunţat că în următoarea perioadă vor fi amenajate locuri de parcare, în conformitate cu noile prevederi legale.

„S-a început marcarea locurilor de parcare în zona centrală pentru femeile gravide şi pentru mamele cu copii cu vârsta de până la 5 ani, procesul de marcare în toate parcările publice urmând să se finalizeze până la data de 1 mai”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Apostu, citat de Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe