Newsflash
ACTUALITATE Știri

Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați a semnat un parteneriat pentru sport

de Magdalena Tănăsescu - apr. 15 2024
Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați a semnat un parteneriat pentru sport

Facultatea de Medicină și Farmacie și Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați sunt parteneri în proiectul educațional „Sport pentru toți: sănătate, siguranță și abilități de prim ajutor în accidentările sportive”.

Acordul de parteneriat a fost semnat și de Academia Olimpică Română, filiala Galați. 

„Activitățile propuse au temă sportivă și urmăresc promovarea idealurilor și valorilor olimpice prin meținerea unui stil de viață sănătos prin practicarea efortului fizic, informarea cu privire la manevrele de prim-ajutor în caz de accidentări sportive”, se menționează într-un comunicat al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Proiectul interdisciplinar debutează cu un workshop de consiliere privind beneficiile efortului fizic asupra studenților, susținut de organizatorii proiectului. Apoi, studenții Facultății de Medicină și Farmacie de la specializarea „Asistență Medicală Generală” și studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport vor realiza demonstrații și dezbateri pe teme diverse, printre care: beneficiile efortului fizic la locul de muncă; primul ajutor în caz de accidentare în sala de sport; primul ajutor în caz de fractură la sportivi; hipoxia în sala de sport/dozarea corectă a efortului etc.

Acțiunea se va desfășura la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu sediul în str. Gării nr. 63-65, în sala A 210, marți 16 aprilie, începând cu ora 16,00 și vineri 19 aprilie, începând cu ora 15,00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe