Newsflash
Știri

Experții americani le-au predat cadrelor medicale de la SUUB tehnici de prim ajutor

de Florentina Ionescu - mar. 31 2023
Experții americani le-au predat cadrelor medicale de la SUUB tehnici de prim ajutor

Cursul predat de experți americani contribuie la educația continuă a personalului din cadrul SUUB referitor la conceptele și obiectivele răspunsului în situații de urgență nucleară sau radiologică.

Cursul a fost organizat de CNCAN, cu sprijinul Departamentului pentru Energie al Statelor Unite (US DOE), în cadrul programului International Radiological Assistence Program Training for Emergency Response, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență Bucuresti (SUUB). 

Tudor Chirilă promovează un eveniment medical, „Vocea ta contează” 

Ieri a avut loc proba practică a noțiunilor teoretice predate în cele trei zile la cursul cu tema „Îmbunătățirea capabilităților naționale în ceea ce privește răspunsul medical în cazul unei situații de urgență nucleară sau radiologică”. 

Primul curs medical interactiv cu predare duală: om - inteligență artificială 

suub curs experti americani1

În Amfiteatrul Mic al Spitalului Universitar de Urgență București, experții americani le-au predat cadrelor medicale tehnici de acordare a primului ajutor în cazul unei persoane rănite și contaminate sau care a fost expusă la radiații, de la preluare de către ambulanță și până la transportarea ei în camera de gardă.

Acest curs, cu noțiuni teoretice și practice, contribuie la educația medicală continuă a personalului din cadrul SUUB în ceea ce privește conceptele și obiectivele răspunsului medical în situații de urgență nucleară sau radiologică, modul de răspuns în cazul urgențelor medicale care implică expunerea la radiații, contaminare precum și tratamentul și îngrijirea leziunilor provocate în urma unei situații de urgență nucleară sau radiologică. 

suub curs experti americani2

Evenimentul, organizat cu sprijinul SUUB, face parte din faza de planificare și pregătire a exercițiului național Valahia 2023 care se va desfășura în perioada 3-5 octombrie a.c., la care vor participa atât organizații și instituții naționale, cât și internaționale. 

suub curs experti americani3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe