Newsflash
Știri

Primul curs medical interactiv cu predare duală: om - inteligență artificială

de Dorina Novac - mar. 30 2023
Primul curs medical interactiv cu predare duală: om - inteligență artificială

Marți, 28 martie, a avut loc un eveniment în premieră. Conf. dr. Florin Berghea a susținut, în fața a zeci de studenți, primul curs medical interactiv cu predare duală om - inteligență artificială.

Cursul, în specialitatea Reumatologie, a fost predat studenților din anul V de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și a avut loc în amfiteatrul de la Spitalul „Sfânta Maria”.

inteligenta artificiala

„Rolul acestei abordări este de a încuraja studenții să colaboreze, să folosească ChatGPT 4 pentru a învăța împreună, folosind Inteligența Artificială, generând astfel diferite cazuri și reacționând la ele. Astfel, își pot testa cunoștințele într-un mod din ce în ce mai alert. (...) În momentul în care pacienții vor apela la Inteligența Artificială, ei vor veni mai pregătiți la medic pentru a afla ce îi interesează. Nu mai există doctor Internet, unde dai căutare și găsești tot felul de bazaconii, ci va veni cu argumente solide, iar medicul va trebui să facă față acestui proces”, a precizat conf. dr. Florin Berghea, medic primar reumatolog, Spitalul Clinic „Sf. Maria”.

Citește și: Primul curs de inteligență artificială în medicină, la UFM „Grigore T. Popa” din Iași

curs

La eveniment au fost prezenți, în calitate de invitați, prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului „Sf. Maria” și prof. dr. Silviu Constantinoiu, șef secție Chirurgie, Spitalul Clinic „Sf. Maria”.

Rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga, a apreciat modalitatea modernă și interactivă în care s-a derulat cursul demonstrativ, și consideră că doar un profesor care predă foarte bine poate să îmbine cu succes activitatea sa de predare cu suportul oferit de inteligența artificială.

„Astăzi s-a întâmplat un fenomen deosebit în activitatea de predare din cadrul UMF Carol Davila, și anume utilizarea ChatGPT 4 în predarea unui curs despre inflamație și glucocorticoizi. Am fost prezent pentru a vedea cum se desfășoară această activitate inovativă, în plan didactic. Această formulă nouă de a interoga un calculator despre medicină este foarte bună, dar nu completă. În medicină trebuie să prevaleze simțul clinic și, în plus, empatia și emoția să fie alături de cel care predă”, a menționat prof. dr. Viorel Jinga.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe