Newsflash
Știri

Expert în sănătate publică: „Ar trebui să discutăm despre aerul din sălile de clasă”

de Florentina Ionescu - aug. 26 2021
Expert în sănătate publică: „Ar trebui să discutăm despre aerul din sălile de clasă”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş susţine că în contextul în care în curând va începe noul an școlar, autoritățile ar trebui să discute și despre ventilația sălilor de clasă.

Răzvan Cherecheş este profesor de Sănătate Publică în cadrul Universității Babeș-Bolyai și, recent, a scris pe o rețea de socializare despre importanța sistemelor de filtrare a aerului. 

Razvan_Chereches

„Începe școala în septembrie și despre ventilație în școli nu avem noutăți, din nefericire. Sistemele de filtrarea aerului cu HEPA pot să scadă cu 65% transmiterea COVID în spațiile închise. Da, știu, că nu avem toalete la toate școlile din România, dar ar trebui să începem măcar să discutăm despre aerul din sălile de clasă, birouri, restaurante - să încercăm să găsim soluții măcar într-o parte din spațiile închise. (...) Acolo unde poate și cum se poate, ar trebui să existe sisteme de ventiație HEPA în spațiile închise în această iarnă!”, a subliniat Răzvan Cherecheş pe pagina sa oficială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe