Newsflash
Internaționale

Evaluări privind efectuarea de studii clinice la Synchron Research Services, India

de Dorina Novac - feb. 3 2022
Evaluări privind efectuarea de studii clinice la Synchron Research Services, India

EMA a demarat evaluarea medicamentelor pentru care au fost efectuate studii clinice la Synchron Research Services, o organizație de cercetare prin contract cu sediul în Ahmedabad, India.

Aceasta a fost efectuată în urma unei inspecții de bună practică în studiul clinic (GCP) și analize ale datelor provenite din studii efectuate de Autoritatea în domeniul medicamentului din SUA (Food and Drug Administration – FDA) care, în septembrie 2021, a determinat FDA să respingă toate studiile efectuate de CRO.

EMA evaluari

Împreună cu neregulile identificate în timpul inspecțiilor anterioare ale UE efectuate la sediul CRO, aceste constatări au generat îngrijorări serioase cu privire la validitatea datelor provenite din studii, generate de Synchron Research Services.

„După ce au analizat constatările, autoritățile naționale de reglementare în domeniul medicamentului din mai multe țări (Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda și Suedia) au solicitat Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman să evalueze impactul acestora asupra beneficiilor și riscurilor medicamentelor care au fost autorizate pe baza studiilor efectuate la sediile Synchron Research Services”, se arată într-un comunicat al ANMDMR.

Agenției Europene a Medicamentului i s-a solicitat, de asemenea, să analizeze impactul asupra medicamentelor evaluate, în prezent, în vederea autorizării și care utilizează datele provenite din studiile generate de CRO.

EMA va evalua datele disponibile, pentru a determina dacă sunt necesare acțiuni pentru a proteja sănătatea publică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe