Newsflash
Internaționale

EMA demarează evaluarea continuă a anticorpilor bamlanivimab și etesemivab

de Dorina Novac - mar. 12 2021
EMA demarează evaluarea continuă a anticorpilor bamlanivimab și etesemivab

Agenția Europeană pentru Medicamente demarează evaluarea continuă a anticorpilor bamlanivimab și etesemivab, dezvoltați de Eli Lilly pentru tratamentul COVID-19.

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman a demarat procesul de evaluare continuă a datelor despre anticorpii bamlanivimab și etesemivab, dezvoltați de Eli Lilly pentru a fi utilizați sub formă de combinație pentru tratamentul COVID-19.

EMA

Evaluarea va analiza, de asemenea, utilizarea de bamlanivimab în monoterapie, se arată într-un comunicat de presă.

„Decizia de a demara evaluarea continuă se bazează pe rezultatele preliminare din două studii, unul analizând capacitatea medicamentelor de a trata COVID-19 sub formă de combinație, celălalt capacitatea bamlanivimab utilizat în monoterapie”, se arată în comunicat.

Citește și: Terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly reduce riscul de deces din cauza COVID

Cu toate acestea, EMA nu a evaluat încă setul complet de date și este prea devreme pentru a trage concluzii referitoare la raportul beneficiu-risc al acestor medicamente.

EMA a început să evalueze primul set de date, care provin din studii la animale (date non-clinice). De asemenea, va evalua toate datele referitoare la aceste medicamente, inclusiv dovezile provenite din studiile clinice, pe măsură ce acestea devin disponibile.

„Evaluarea continuă se va desfășura până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru a susține o cerere oficială de autorizare de punere pe piață. Deși nu se pot prevedea termenele generale ale evaluării, procesul ar trebui să dureze mai puțin decât în mod normal, din cauza timpului câștigat datorită evaluării continue”, transmite sursa citată.

Citește și: EMA: Bamlanivimab şi etesevimab pot fi utilizați împreună pentru tratamentul COVID

Agenția Europeană pentru Medicamente a precizat că bamlanivimab și etesevimab pot fi utilizați împreună la pacienți care nu necesită oxigenoterapie și prezintă un risc crescut de acutizare a COVID.

Totodată, amintim că compania farmaceutică Eli Lilly a anunţat, miercuri, că o terapie combinată cu anticorpi pentru combaterea COVID-19 a redus riscul de spitalizare şi de deces cu 87%.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe