Newsflash
Cultură

Dragobetele, sărbătorit la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

de Florentina Ionescu - feb. 21 2023
Dragobetele, sărbătorit la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

În weekendul 24-26 februarie 2023, la Muzeul Satului din București va fi marcată sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită publicul în perioada 24-26 februarie 2023 să sărbătorească venirea primăverii şi unul dintre cele mai tandre momente ale începutului de primavară: Dragobetele.

Aşa cum este consemnat în calendarul tradiţional popular, Dragobetele este Ziua Îndrăgostiţilor la români. 

dragobetele

Ca în fiecare an, Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită la muzeu împreună cu artişti şi meşteri populari, care vor prezenta în cadrul unui târg tradiţiile legate de începutul primăverii, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES.

Cu această ocazie, artista de muzică populară Narcisa Băleanu va oferi duminică, 26 februarie, de la ora 12.00, un spectacol ce se intitulează „DesCântec de Dragobete”, cu Grupul vocal-folcloric „Dor, lior dor”, care îi va purta pe vizitatori în paşi de cântec prin toate zonele ţării. 

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Ansamblul Folcloric al Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Alin-Alexandru Rusu.

Lunea curată 

Sâmbată, 25 februarie, de la ora 11.00, vom avea parte de cântec şi joc în Cadrul celei de-a XIII ediţii a Carnavalului Lunea Curată.

lunea curata

Iniţiat de Uniunea Elenă din România, evenimentul promovează tradiţiile greceşti ocazionate de intrarea în Postul Paştelui. Grecii de pretutindeni întâmpină prima zi de post - Lunea Curată (Kathara Deftera) într-o lume a personajelor de poveste. Vor participa membri ai comunităţilor teritoriale ale Uniunii Elene din România şi invitaţi din partea altor minorităţi.

Ateliere pentru copii

Nu au fost uitaţi nici cei mici, care vor putea participa la o serie de ateliere intitulate sugestiv, „Călător prin tradiţii”.

Şi pentru că începe primăvara, Muzeul Satului dă startul noii sale oferte educaţionale. Pentru început, adulţii sunt aşteptaţi sâmbată, 25 februarie, de la ora 10.00, la atelierul de fotografie intitulat „Memoria clipei”, susţinut de fotograful Alex Damian. Înscrierile se fac prin completarea următorului formular: https://forms.gle/p4CacokDfENn9FMv9.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe