Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Ce este consilierea genetică?

   Următoarea întâlnire a Atelierului multidisciplinar şi interuniversitar de filosofie şi antropologie medicală – ce se desfăşoară sub egida UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, în colaborare cu Centrul de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ şi revista Philobiblon – Transylvanian Journal of Multidisciplinary Research – va avea loc la 11 decembrie a.c., ora 18, în sala bibliotecii din clădirea Clinicii Medicale II (str. Clinicilor nr. 2–4), iar tema va fi „Consilierea genetică: teorie, cercetare, practică, formare“. Lector univ. Ramona Moldovan, de la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, va sublinia importanţa strategiilor de evaluare, profilaxie şi intervenţie personalizate, în contextul unei societăţi care se concentrează tot mai mult spre a fi informată cu privire la propria sănătate fizică şi mentală. Aceasta va duce la necesitatea unor servicii specifice, precum consilierea genetică, azi nedezvoltate pe deplin şi doar parţial accesibile. Consilierea genetică a evoluat în contextul a două domenii – genetică şi psihoterapie – şi este în mare măsură o activitate la interfaţa dintre consilierea psihologică şi consultaţia medicală, fără a se identifica însă cu niciuna din ele. (Dr. M. D.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.