Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Boala Alzheimer „cancerul“ noului mileniu

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN vineri, 11 martie 2011

   Bucureştiul a găzduit recent Conferinţa Naţională Alzheimer 2011 cu participare internaţională, eveniment care a mobilizat 350 de participanţi, români şi străini, dar şi un parteneriat prestigios, Societăţii Române Alzheimer, principalul organizator, i s-au asociat o serie de societăţi ştiinţifice şi academice româneşti: Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Geriatrie şi Gerontologie, Asociaţia Română de Psihogeriatrie, Societatea Naţională de Medicina Familiei, parteneriat ce exprimă unul din meritele principale ale iniţiatorilor şi organizatorilor, abordarea multidisciplinară, profilurile societăţilor partenere argumentând asupra disciplinelor implicate în problematica complexă a bolii Alzheimer. (...)





 

    Bucureştiul a găzduit recent Conferinţa Naţională Alzheimer 2011 cu participare internaţională, eveniment care a mobilizat 350 de participanţi, români şi străini, dar şi un parteneriat prestigios, Societăţii Române Alzheimer, principalul organizator, i s-au asociat o serie de societăţi ştiinţifice şi academice româneşti: Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Geriatrie şi Gerontologie, Asociaţia Română de Psihogeriatrie, Societatea Naţională de Medicina Familiei, parteneriat ce exprimă unul din meritele principale ale iniţiatorilor şi organizatorilor, abordarea multidisciplinară, profilurile societăţilor partenere argumentând asupra disciplinelor implicate în problematica complexă a bolii Alzheimer. Parteneriatului românesc menţionat i s-au adăugat invitaţi străini prestigioşi, experţi cu rol coordonator în domeniu, pe plan internaţional: Alzheimer Europe şi Alzheimer’s Disease International, ceea ce a legitimat recunoaşterea preocupărilor şi realizărilor specialiştilor noştri în domeniul „alzheimerologiei“, mulţi cercetători considerând justificată o disciplină consacrată acestei boli.
    Desfăşurarea lucrărilor a fost concepută pe modelul unor speakeri invitaţi, care au prezentat prelegeri, urmate de dezbateri – întrebări şi comentarii. Au conferenţiat 34 de invitaţi, din care opt străini, printre români numărându-se şi două tinere cercetătoare formate în România, dar stabilite în străinătate. Programul ştiinţific dens a cuprins şi două cursuri cu tematici de actualitate, susţinute de personalităţi din domeniile respective, Evaluarea neuropsihologică a vârstnicului şi Neuroimagistică şi, de asemenea, trei simpozioane satelit. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Subtitluri:
Boala Alzheimer, la noi şi în lume
Pluridisciplinaritate
Cercetători de origine română în „linia întâi a frontului“
Demenţa, boală multidimensională
Prevenire şi factori de risc
O necesară strategie naţională





 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.