Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Astm şi BPOC – probleme şi soluţii

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 9 octombrie 2009

Societatea Română de Pneumologie a organizat luni, 5 octombrie 2009, o conferinţă de presă având ca temă: Povara afecţiunilor respiratorii în societatea românească: provocări şi soluţii. (...)

  Primul vorbitor a fost dl prof. dr. Paul Stoicescu, preşedinte de onoare al Societăţii Române de Pneumologie. Dsa a arătat că, în Europa, 16 milioane de pacienţi suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) şi 50% din aceştia au cel puţin două–trei exacerbări pe an pentru faptul că 65% din ei nu îşi iau tratamentul în mod regulat. Sistemul suportă costuri enorme, din care 60% reprezintă spitalizarea. Mortalitatea este ridicată (20–30 de persoane în fiecare oră şi 200.000–300.000 în fiecare an).(...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.