Newsflash
Știri

Diana Păun: Cele mai multe cazuri de cancer, descoperite tardiv

de Dorina Novac - iun. 21 2022
Diana Păun: Cele mai multe cazuri de cancer, descoperite tardiv

Cele mai multe cazuri de cancer din România sunt descoperite în stadii tardive şi de aceea e nevoie de soluţii personalizate pentru reducerea decalajelor, a precizat consilierul prezidenţial Diana Păun.

cazuri de cancer

„Cele mai multe cazuri din România sunt descoperite în stadii tardive. De aceea, cred că ar trebui să stimulăm un efort concertat care să implice toate forţele interesate pentru a găsi soluţii personalizate pentru reducerea decalajelor”, a spus Diana Păun la dezbaterea „Construirea rezilienţei în sistemul de sănătate”, organizată de Centrul pentru Inovare în Medicină, la Biblioteca Centrală Universitară.

Vorbind despre Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Diana Păun a apreciat că acesta reprezintă punctul maxim de oportunitate, pentru că ne oferă resursele financiare atât de necesare pentru a creşte capacitatea de screening şi diagnosticare precoce, scrie Agerpres.

În opinia consilierului prezidenţial eforturile de construcţie a rezilienţei ar trebui să navigheze în jurul a două principii: leadershipul şi angajamentul comun pentru acţiune.

„Ceea ce a evidenţiat această pandemie este aceea că luarea unor măsuri ambiţioase şi mai ales pro-active şi transpunerea lor în măsuri, respectiv în acţiuni, sunt deosebit de importante dacă vrem să asigurăm o rezilienţă sistemică şi, implicit, un viitor sustenabil. Îmi exprim convingerea că acest angajament va continua în cea de-a doua etapă, de punere în practică”, a spus Păun.

Diana Păun a subliniat că Administraţia Prezidenţială, în limita mandatului său, va monitoriza îndeaproape progresul în implementarea Planului naţional pentru combatere a cancerului, aflat în Parlament, sub forma unei iniţiative legislative.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe