Newsflash
ACTUALITATE Știri

Daniel Coriu (CMR): Este nevoie de un sistem modern de transfuzii în România

de Magdalena Tănăsescu - oct. 25 2023
Daniel Coriu (CMR): Este nevoie de un sistem modern de transfuzii în România

Țara noastră are nevoie de un sistem modern de transfuzii, deoarece pacienţii au nevoie urgentă de produse de sânge, susține Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor România (CMR).

Potrivit acestuia, unii dintre pacienți îşi pot pierde viaţa în lipsa transfuziilor. 

„Avem nevoie de un sistem modern de transfuzii. Pacienţii noştri au nevoie astăzi urgent de produse de sânge, plasmă proaspătă, masă eritrocitară, concentrat trombocitar, ţinute în condiţii de maximă siguranţă şi au nevoie de cantităţi mari. Avem pacienţi care îşi pierd viaţa din lipsa acestor produse de sânge”, a explicat Daniel Coriu, în cadrul unei dezbateri despre viitorul pacienţilor cronici transfuzabili din România, organizată de Coaliţia Unitatea de Sânge.

Conform ultimelor date din domeniu, unul din zece pacienți ajunși la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie - pe parcursul vieții - cel puțin o singură dată de sânge. Statistic, România este pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge, iar multe intervenții chirurgicale din țară sunt amânate din cauza lipsei sângelui sau a componentelor sanguine. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe