Aplicația Dahna, lansată în februarie anul trecut de compania românească Cardioscience, pentru adoptarea unui stil de viață sănătos este, de-acum, funcțională și pentru nevăzători. Din 20 noiembrie, aplicația poate fi descărcată și gratuit.
Dahna are drept obiectiv educația medicală continuă în domeniul prevenirii și combaterii bolilor cardiovasculare, spune Daniela Tatu-Chițoiu, care a dezvoltat acest proiect împreună cu soțul său, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu. Aceste boli reprezintă principala problemă de sănătate peste tot în lume, inclusiv în România.
Aproximativ 60% dintre decesele anuale din România sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Cauza principală a acestei situații o reprezintă lipsa programelor educative în prevenirea și combaterea factorilor majori de risc pentru bolile cardiovasculare (fumatul, hipertensiunea arterială, sedentarismul și hipercolesterolemia).
„Dahna nu este doar o simplă aplicație, ci mai degrabă o încercare de a schimba mentalități și a transforma obiceiuri alimentare care nu ne sunt benefice în unele care să ne ajute să fim mai sănătoși și mai prezenți în propriile vieți. Aplicația se adresează tuturor celor care vor o astfel de schimbare și ne dorim ca ea să ajungă la cât mai mulți oameni”, explică Daniela Tatu-Chițoiu.
Mișcare pentru sănătate
Un stil de viață sănătos presupune pe lângă o alimentație corectă și activitate fizică. Aplicația conține și un modul de activitate fizică, prin care invită utilizatorii la mișcare alături de antrenoarea de fitness Diana Stejereanu; în zona de profil metabolic se găsește butonul „Pornește activitatea”, se selectează nivelul de activitate și se vizualizează videoclipuri cu antrenoarea de fitness, activitate ce poate fi făcută în timp real cu acesta.
Potrivit inițiatorilor proiectului, soții Tatu-Chițoiu, aplicația este construită cu respectarea recomandărilor experților în cardiologie și ale societăților internaționale de prestigiu (European Society of Cardiology, European Association of Preventive Cardiology, American Coolege of Cardiology, American Heart Association). Ea are la bază profilul metabolic al utilizatorului, oferă direct meniuri din cele peste 200 de rețete simple și rapide incluse în aplicație și configurează automat lista ingredientelor, lista de cumpărături și cantitățile necesare realizării meniurilor.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe