Newsflash
Internaționale

Cum evaluăm bolile cardiace congenitale?

de Dr. Mădălina Badea - ian. 31 2020
Cum evaluăm bolile cardiace congenitale?

Îmbunătățirea tehnicilor de diagnostic și tratament la pacienții cu boli cardiace congenitale a crescut supraviețuirea acestora.

Cum evaluăm bolile cardiace congenitaleEste necesară urmărirea periodică atât a pacienților supuși unor corecții intervenționale, cât și a celor tratați conservator, pentru a identifica posibile complicații apărute în evoluția acestor afecțiuni. Urmărirea se realizează prin tehnici imagistice noninvazive, precum ecografia transtoracică sau transesofagiană, tomografia computerizată, rezonanța magnetică sau testele de stres miocardic indus prin exercițiu fizic sau prin substanțe chimice. Selecția adecvată a metodelor și evitarea utilizării unor tehnici care nu sunt necesare se vor putea realiza mai ușor cu ajutorul unui protocol publicat în Journal of the American College of Cardiology*. Elaborarea documentului a fost posibilă utilizând date din ghidurile de practică, studiile clinice existente și opiniile experților, pe baza cărora șapte tehnici imagistice au fost evaluate ca „rar adecvate”, „posibil adecvate” și „adecvate” în cadrul a 324 de scenarii clinice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe