Îmbunătățirea tehnicilor de diagnostic și tratament la pacienții cu boli cardiace congenitale a crescut supraviețuirea acestora.
Este necesară urmărirea periodică atât a pacienților supuși unor corecții intervenționale, cât și a celor tratați conservator, pentru a identifica posibile complicații apărute în evoluția acestor afecțiuni. Urmărirea se realizează prin tehnici imagistice noninvazive, precum ecografia transtoracică sau transesofagiană, tomografia computerizată, rezonanța magnetică sau testele de stres miocardic indus prin exercițiu fizic sau prin substanțe chimice. Selecția adecvată a metodelor și evitarea utilizării unor tehnici care nu sunt necesare se vor putea realiza mai ușor cu ajutorul unui protocol publicat în Journal of the American College of Cardiology*. Elaborarea documentului a fost posibilă utilizând date din ghidurile de practică, studiile clinice existente și opiniile experților, pe baza cărora șapte tehnici imagistice au fost evaluate ca „rar adecvate”, „posibil adecvate” și „adecvate” în cadrul a 324 de scenarii clinice.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe