Newsflash
Cultură

Workshop de restaurare la Muzeul Astra Sibiu

de Florentina Ionescu - aug. 1 2022
Workshop de restaurare la Muzeul Astra Sibiu

A doua ediție a workshop-ului de restaurare „Diversitate şi complementaritate în restaurarea şi valorizarea patrimoniului cultural” are loc în august.

Începând de astăzi și până la 12 august, Muzeul ASTRA organizează prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu a doua ediţie a workshop-ului de restaurare „Diversitate şi complementaritate în restaurarea şi valorizarea patrimoniului cultural”. 

muzeul astra sibiu2
Sursă fotografii: www.facebook.com/muzeulastrasibiu

Partener în acest eveniment este European Heritage Volunteers, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în această dimineață, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul ansamblului arhitectural Călineşti Berbeşti - Călineşti Fereşti. 

muzeul astra sibiu1

„Acţiunea dă curs educaţiei în domeniul patrimoniului material şi imaterial, promovând patrimoniul românesc la nivel mondial. Munca în acest domeniu creează punţi inter- şi transculturale, încurajează colaborarea, lucrul în echipă şi educaţia muzeală în rândul tinerilor şi viitorilor experţi. De asemenea, educaţia non-formală şi experienţială se înscriu în abordările educaţionale contemporane, accelerând procesele de învăţare într-un mediu profesional, interactiv şi participativ.”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul evenimentului vor participa zece voluntari cu pregătire în domeniul patrimoniului din Spania, Canada, Chile, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Croaţia şi România. Vor fi restaurate 21 de piese pe suport piele-blană şi pe suport textil din patrimoniul mobil aflat în colecţia Muzeului ASTRA. 

muzeul astra sibiu3

În funcţie de tipurile de degradări specifice fiecărui suport, se vor efectua operaţii de conservare-restaurare a obiectelor de patrimoniu. Intervenţiile se vor desfăşura sub coordonarea specialiştilor în conservare - restaurare din cadrul Muzeului ASTRA.

Experienţa practică va fi susţinută de activităţi educative care să le permită participanţilor să interacţioneze cu tradiţiile şi obiceiurile locale prin demostraţiile practice ale meşterilor populari. 

muzeul astra sibiu4

În cadrul acestui eveniment va avea loc vizita documentară la Muzeul Ţării Secaşelor din Miercurea Sibiului.

Cele 21 de piese ce vor benefica de intervenţii de specialitate pe perioada workshop-ului, vor face obiectul unei expoziţii ce va fi vernisată în data de 12 august 2022, ora 15:00, în cadrul ansamblului arhitectural Călineşti Berbeşti - Călineşti Fereşti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe