Newsflash
Știri

Sala Festivă a UMFST Târgu Mureș, inaugurată cu ocazia Zilelor Universității

de Dorina Novac - dec. 9 2022
Sala Festivă a UMFST Târgu Mureș, inaugurată cu ocazia Zilelor Universității

Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a fost inaugurată miercuri, 7 decembrie, după ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și restaurare.

În timpul lucrărilor de renovare a clădirii centrale a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” au fost descoperite, în Sala Festivă, o serie de picturi de o valoare inestimabilă: domnitorul Mihai Viteazul, stemele Regatului României din perioada 1881-1922, precum şi o serie de decoraţiuni specifice care acopereau pereții şi tavanul sălii.

UMFST

Citește și: UMFST Târgu Mureş: studenţii vor folosi o aplicație de realitate virtuală

„În semn de respect față de trecutul care e parte indispensabilă a identității noastre universitare, frumoasa sală festivă și-a recăpătat forma şi aspectul din perioada interbelică, ca un tribut pe care Universitatea îl aduce personalităţii lui Mihai Viteazul, o mare figură istorică a întregii Românii”, au precizat reprezentanții universității.

Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș va fi noua Sală a Senatului Universității.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe