Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Soluţii manageriale locale

   (...) Pentru o bună funcţionare a sistemului, e nevoie ca finanţarea şi managementul spitalicesc să fie corect calibrate. La nivel de spital se pune accent pe pregătirea managerială: se dau examene de încadrare, se fac cursuri de specialitate, se solicită o strânsă colaborare cu direcţiile de sănătate şi cu Ministerul Sănătăţii (MS). Se au în vedere mecanisme de control al activităţii, convertite în parametri: indicele de utilizare a patului, indicele de caz mixt (ICM), adresabilitatea, indicele de utilizare a serviciilor, procentul de complicaţii, infecţii nosocomiale etc. (...)
  

   (...) Pentru o bună funcţionare a sistemului, e nevoie ca finanţarea şi managementul spitalicesc să fie corect calibrate. La nivel de spital se pune accent pe pregătirea managerială: se dau examene de încadrare, se fac cursuri de specialitate, se solicită o strânsă colaborare cu direcţiile de sănătate şi cu Ministerul Sănătăţii (MS). Se au în vedere mecanisme de control al activităţii, convertite în parametri: indicele de utilizare a patului, indicele de caz mixt (ICM), adresabilitatea, indicele de utilizare a serviciilor, procentul de complicaţii, infecţii nosocomiale etc.
   Secţia de spital este o falangă importantă în menţinerea stării de sănătate a populaţiei, este locul în care se derulează tratamentul curativ. Liderii secţiilor de spital trebuie să aibă o pregătire complexă, medicală, managerială, administrativă. În multe clinici se îmbină pregătirea universitară cu practica de nivel superior, aplicaţiile celor mai noi strategii terapeutice şi ale tehnologiilor avansate de investigare, metode şi tehnici minim invazive, astfel încât tinerii medici să dispună de repere solide de dezvoltare profesională. Managementul secţiei de spital este în plină consolidare prin cerinţele europene, prin criteriile solicitate de Ministerul Sănătăţii, prin lucrările apărute în literatura medicală de specialitate. De asemenea, o serie de cursuri de pregătire în management sunt destinate personalului cu funcţii de conducere din sănătate şi cuprind printre altele: leadership-ul şi echipa, managementul calităţii, managementul proiectelor, administrare şi servicii etc.    
   Volumul MANAGEMENTUL SECŢIEI DE SPITAL este o recentă apariţie editorială cu tematică organizaţională, editată sub redacţia dlui prof. dr. A. V. Ciurea şi colab. Editorii consideră că orientarea către departament reprezintă cea mai fructuoasă tendinţă a managementului organizaţiilor sănătăţii în contextul actual. Se consideră că este necesar un management proactiv, în care fiecare decident trebuie să îşi dezvolte secţia şi să rezolve problemele locale fără a mai aştepta sprijinul unor entităţi supraordonate. În expresia editorilor: „trebuie să ne relansăm într-un moment istoric de criză, într-un sistem debusolat, într-o societate în care suntem blamaţi şi invitaţi să plecăm să servim alte sisteme de sănătate ş...ţ trebuie să ne revigorăm (în) secţiile noastre, să ne preocupăm de pacienţii noştri, să conducem salariaţii pe calea cea bună, să reuşim să ne îndeplinim datoria şi menirea!“. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC