Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Palatul Suter, istoria unei clădiri cu blazon

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu vineri, 27 martie 2020

În plină criză a turismului provocată de pandemia de coronavirus, Viaţa Medicală, în parteneriat cu Mazda, vă propune o listă de călătorii virtuale, la bordul cărora veţi descoperi o Românie elegantă și rafinată.

1fatada

Poate părea bizar să relatăm despre voiaje și cai-putere în această perioadă, dar știm că va veni curând și ziua în care ne vom relua preocupările de loisir. În plus, curentul de promovare a valorilor locale este în plin avânt, așa că vă invităm să vă treceţi pe lista viitoarelor destinaţii de weekend câteva locuri minunate din România. Pornim în prima noastră plimbare la bordul unei Mazda 3 roșie ca focul, pe care am testat-o cu mare plăcere printr-un București fără trafic, rămânând impresionaţi atât de design și confort, cât și de performanţele motorului, dar mai ales de sistemele de siguranţă.

Locatarii surprinzători ai palatului de-a lungul vremii

Itinerariul ne-a purtat pe Aleea Suter din zona Parcului Carol, la capătul căreia am descoperit o bijuterie arhitecturală – un mic palat construit în primii ani ai secolului XX, de către arhitectul elveţian Gustav Adolf Suter, un apropiat al Regelui Carol I al României. După război, palatul a devenit pe rând sediul Partidului Comunist, centrul de operaţiuni KGB, iar ulterior sediu pentru ICRAL sector 4, până în 2001, când a fost retrocedat. Clădirea în stil neoclasic, cu influenţe brâncovenești, renovată de moștenitori în 2007, a fost transformată în boutique-hotel de cinci stele, apoi a fost vândută și din nou renovată în 2017, redeschizându-se publicului sub denumirea Suter Palace – Heritage Boutique Hotel.

Actualmente, micul palat se înalţă cu o forţă și o eleganţă surprinzătoare, într-o locaţie extrem de discretă și de reconfortantă, aflată în cel mai înalt punct geografic natural al Bucureștiului. Interiorul Palatului reprezintă o declaraţie de design în stil atemporal, care îmbină într-un mod coerent liniile clasice cu o cromatică îndrăzneaţă, actuală, uneori chiar provocatoare. În amenajări s-au folosit materiale nobile, precum podele de marmură și granit, boiserie executată de artizani italieni din lemn de nuc și cireș, candelabre din sticlă de Murano sau tapete în mătase și foiţă de aur.

2_1

O locaţie exclusivistă

Hotelul își întâmpină oaspeţii cu 17 camere decorate individual, fiecare cu atmosfera, cromatica, numele și designul său special, majoritatea cu vedere spre pitorescul cartier aflat lângă Parcul Carol și impresionanta clădire a Palatului Parlamentului. Hotelul are un restaurant fine dining, o grădină interioară și o sală de evenimente, facilităţile fiind completate de o mică sală de sport, sală de masaj, saună, săli de ședinţe și capelă. Camerele Suter Palace au găzduit până acum oaspeţi dintre cei mai rafinaţi și pretenţioși, de la Beyoncé, Enrique Iglesias şi Deep Purple, la ASR Sophie, Prinţesa Moștenitoare a Principatului Lichtenstein, Nicolas Cage sau Secretarul General al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, președinţi de stat, emiri, primari de metropole internaţionale, aristocraţi din Europa și Asia sau staruri internaţionale, fiind singurul hotel de 5 stele din România clasificat „compatibil cu gradul de Securitate 0”.

3

4

Când vremurile o vor permite, trece-ţi în agendă o vizită la acest splendid stabiliment cu parfum de nobilime antebelică. Fie că vei veni pentru o cafea și o discuţie aleasă, pentru o cină privată sau la un eveniment exclusivist, suntem siguri că Suter Palace îţi va lăsa o amintire de cinci stele.

Mazda 3 Skyactiv G150

Ce ne-a încântat cel mai mult

  • Motorizare: 1.998 cmc, 150 CP, transmisie manuală, 6 trepte
  • Proiecţie laser pe parbriz & instrumente de bord digitale
  • Sistem de navigaţie cu sistem recunoaștere semne trafic
  • Pilot automat adaptiv, sistem asistenţă depășire bandă de rulare, asistent inteligent de frânare
  • Sistem monitorizare unghi mort
  • Sistem audio premium BOSE, 12 difuzoare
  • Preţ: 24.290 euro

Foto: arhiva Suter Palace, Radu Leonte

Etichete: Palatul Suter

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC