Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Omul, producătorul şi produsul mediului său înconjurător

Viața Medicală
Elena SOLUNCA vineri, 25 septembrie 2009

De pe la jumătatea secolului XX asistăm la o impresionantă creştere şi diversificare a orientărilor în Psihoterapie, fiecare tehnică urmărind să uşureze suferinţa psihică într-un timp în care avalanşa schimbărilor tinde să depăşească posibilităţile de adaptare ale omului. (...)

    Destul de frecvent întâlnite, disfuncţiile adaptative îmbracă cele mai diferite forme şi, cum „nu există boli ci bolnavi“, au apărut numeroase şcoli, astfel încât, de pildă, în urmă cu cca zece ani, se estima că existau aproximativ 200 de şcoli de Psihoterapie şi peste 600 de tehnici de intervenţie. În România, conform Legii nr. 213 privind dreptul de liberă practică a psihologilor sunt recunoscute psihoterapiile cognitiv-comportamentale, cele dinamice, ericksoniene, psihoterapiile scurte şi umanist-existenţiale-experimenţiale. Bazate pe teoriile învăţării, psihoterapiile cognitiv- comportamentale pornesc de la premisa că personalitatea se structurează şi funcţionează sub influenţa interacţiunilor sociale, a rolurilor, a situaţiilor şi în relaţionare cu stimulii exteriori. Cunoscutul psiholog Irina Holdevici realizează în al său TRATAT DE PSIHOTERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ subintitulat „Gândirea pozitivă – cheia sănătăţii şi eficienţei“, apărut la Editura „Trei“, un amplu demers ştiinţific în care valorifică o impresionantă bibliografie de specialitate adusă la zi, filtrată critic prin propria experienţă şi completat cu prezentarea a numeroase studii de caz. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC