Instituţiile statului – inclusiv cele cu responsabilităţi în domeniul sănătăţii – şi-au creat birouri de presă, unele chiar departamente, având între atribuţii şi pe aceea a monitorizării ziarelor de larg consum în vederea alcătuirii unor digest-uri, pentru decidenţii supraocupaţi, după cum se ştie, pe teme de interes. E un fel de sondare a opiniei publice, rol pe care presa, uneori, crede că şi-l asumă, alteori de semnalare a unor disfuncţionalităţi din sistem, neştiute la „centru“, dar descoperite de reporteri, neajunsuri faţă de care oficialitatea ar trebui să ia atitudine. (...)"> CICĂ NIŞTE… FILOSOFI - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

CICĂ NIŞTE… FILOSOFI

de Dr. Mihail MIHAILIDE - nov. 26 2010
CICĂ NIŞTE… FILOSOFI

   Instituţiile statului – inclusiv cele cu responsabilităţi în domeniul sănătăţii – şi-au creat birouri de presă, unele chiar departamente, având între atribuţii şi pe aceea a monitorizării ziarelor de larg consum în vederea alcătuirii unor digest-uri, pentru decidenţii supraocupaţi, după cum se ştie, pe teme de interes. E un fel de sondare a opiniei publice, rol pe care presa, uneori, crede că şi-l asumă, alteori de semnalare a unor disfuncţionalităţi din sistem, neştiute la „centru“, dar descoperite de reporteri, neajunsuri faţă de care oficialitatea ar trebui să ia atitudine. (...)

Ziarul nostru are şansa de a se afla pe biroul ministrului sănătăţii şi a colaboratorilor dsale, date fiind profilul, tirajul, periodicitatea săptămânală de apariţie, tradiţia – de peste două decenii – şi distribuţia sa naţională. Dar publicaţiile profesionale – revistele diferitelor societăţi ştiinţifice – nu. Uneori, nici nu s-ar justifica, poate, încărcarea activităţii funcţionarilor biroului de presă respectiv cu rezumarea materialelor de specialitate, pentru manageri care, adesea, nici nu sunt medici. Dar, unele dintre aceste periodice, anume cele încă redactate de profesionişti, conţin în fiecare număr câte un un text prefaţator pe o temă actuală şi preocupantă pentru breaslă, pentru specialitate, care, detaliată, opinez că merită a fi adus la cunoştinţa diriguitorilor sanitari. E cazul, de cele mai multe ori, al editorialelor semnate de dl dr. Grigore Buşoi, redactor-şef, la REVISTA MEDICALĂ ROMÂNĂ. Medicii juni de familie îi datorează mult, poate fără să ştie, dlui dr. Gr. Buşoi. Astfel, faptul că MG/MF a devenit o specialitate recunoscută şi în România, că aceasta se situează acum, pe deplin meritat, în rândul celorlalte specialităţi, e rodul şi al luptei sale de ani cu oficialităţi obtuze sau indiferente. Dar, niciodată, poate, aserţiunile dsale publicate de-a lungul timpului în această revistă nu vor fi neliniştit pe cititorii săi, precum cele cuprinse în numărul la zi (nr. 2/2010), sub titlul Medicina românească, încotro? (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe