Newsflash
Sănătate privată

Consiliul Concurenței analizează preluarea Laurus Medical

de Florentina Ionescu - iun. 9 2022
Consiliul Concurenței analizează preluarea Laurus Medical

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează preluarea Laurus Medical SRL de către ABC Medicover Holdings B.V.

Consiliul Concurenței analizează, astfel, tranzacția prin care ABC Medicover Holdings B.V. intenționează să preia Laurus Medical SRL, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

spital

Grupul Medicover este un furnizor specializat de servicii de diagnosticare și asistență medicală, concentrându-se pe piețele din Europa Centrală și de Est și India.

Medicover activează pe piața din România, având o rețea de 28 de clinici în București, 28 de cabinete de întreprindere și patru spitale generale: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova. De asemenea, are peste 200 de unități medicale partenere.

Laurus Medical SRL este activă pe piața serviciilor de spitalizare de zi și a serviciilor ambulatorii și este specializată, în principal, în proctologie, flebologie și gastroenterologie, operand clinici medicale pe teritoriul României.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică, în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, potrivit comunicatului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe