Newsflash
Industria farmaceutică

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Dacia Plant de către Ceres Pharma

de Florentina Ionescu - feb. 13 2023
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Dacia Plant de către Ceres Pharma

Tranzacția prin care Ceres Pharma NV preia Dacia Plant SRL a fost autorizată recent de Consiliul Concurenței.

Dacia Plant, deținută anterior de Radu Ionescu-Heroi și Călin Ioan Ianța, produce suplimente și produse alimentare din plante, inclusiv ceaiuri și, într-o mică măsură, și alimente, precum gemuri și sucuri naturale, dar și produse cosmetice, precum creme pentru mâini. 

dacia plant

Ceres Pharma este o companie din Belgia, care are ca obiect de activitate dezvoltarea, producția și distribuția medicamentelor, dispozitivelor medicale, biocidelor, cosmeticelor, suplimentelor alimentare și preparatelor farmaceutice. Ceres Pharma este activă în România prin două filiale: Viva Pharm S.R.L. și Ceumed S.R.L.

„În urma a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe