Newsflash
Știri

Concert festiv cu orchestra medicilor de Ziua Mondială a Sănătății

de L. Budin - apr. 5 2024
Concert festiv cu orchestra medicilor de Ziua Mondială a Sănătății

Biroul de țară al Organizației Mondiale a Sănătății în România a organizat un eveniment la Palatul Bragadiru, pentru a marca sfârșitul celei de-a 75-a aniversări a OMS și a celebra Ziua Mondială a Sănătății 2024.

Tema evenimentului a fost un ecou al temei globale alese de OMS pentru Ziua Mondială a Sănătății 2024, „Sănătatea mea, dreptul meu”, susținând drepturile tuturor, pretutindeni, de a avea acces la servicii de sănătate de calitate, se arată într-un comunicat. 

Principala atracție a serii a fost concertul impresionant susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”, care a interpretat Bach, Ceaikovski, Haydn și Popovici. În plus, o expoziție ilustrând momente cheie din istoria progresului în domeniul sănătății din România și din întreaga lume a împodobit spațiul istoric din centrul Bucureștiului. 

România este o țară cu un angajament politic puternic pentru îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de calitate și are o forță de muncă incredibil de dedicată în domeniul sănătății, care își tratează pacienții cu grijă și demnitate. Într-o epocă în care resursele sunt limitate, investițiile în sistemul de sănătate sunt esențiale pentru a proteja viețile oamenilor„, a declarat dr. Caroline Clarinval, reprezentanta OMS și șefa Biroului de țară al OMS în România, în discursul de deschidere.

La eveniment au luat parte principalii parteneri și stakeholderi, reprezentanți ai Guvernului, misiunilor diplomatice, principalelor instituții din domeniul sănătății, ONG-urilor internaționale și ai comunității medicale din România, printre care consilierul prezidențial pentru Sănătate, conf. univ. dr. Diana Păun, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, dr. Tiberius Marius Brădățan, și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea. 

Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită anual la 7 aprilie și, în fiecare an, atrage atenția asupra unui anumit subiect de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume. Data de 7 aprilie marchează aniversarea înființării OMS, în 1948. 

În urmă cu 75 de ani, în urma celui mai sângeros și mai nimicitor război din istoria omenirii, a intrat în vigoare Constituția Organizației Mondiale a Sănătății: un tratat între națiunile lumii, care au recunoscut că sănătatea nu este doar un drept fundamental al omului, ci și un element fundamental pentru pace și securitate. 


Notă autor:

Credit foto: WHO/Mihai Eremia

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe