Newsflash
Știri

Întâlnire de lucru între SCJU Arad și CNAS Arad

de Florentina Ionescu - apr. 7 2023
Întâlnire de lucru între SCJU Arad și CNAS Arad

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în parteneriat cu Casa de Asigurări de Sănătate Arad, a organizat astăzi, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, o întâlnire de lucru, pe tema prevenției.

La eveniment au participat medici de familie din municipiu și județ, medici specialiști, rezidenți, președintele Consiliului Județean Arad, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, președintele Colegiului Medicilor, decanul Facultății de Medicină a UVVG Arad, care au avut oportunitatea să discute despre serviciile medicale asigurate de spital în scop preventiv, diagnostic sau tratament, se arată pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad. 

intalnire de lucru arad1

„Ziua Mondială a Sănătății se desfășoară anul acesta sub egida «Sănătate pentru toți». În urma discuțiilor purtate cu directorul general al CAS Arad, ec. Angela Cosma am stabilit să marcăm această sărbătoare printr-o întâlnire de lucru pe tema conștientizării cetățenilor despre posibilitatea și, totodată, importanța efectuării unor analize și consulturi medicale în scop preventiv. Medicul de familie are un rol important în relația cu pacientul deoarece el îi cunoaște cel mai bine istoricul medical și tot medicul de familie este cel care îl poate îndruma spre consulturile de specialitate potrivite. Medicii din cadrul spitalului, prezenți la eveniment, le-au vorbit medicilor de familie despre serviciile medicale pe care secțiile noastre le asigură și în regim de prevenție, precum screening-ul mamar, screening-ul pentru cancerul pulmonar, osteodensitometria, diferite pachete de analize medicale. Pentru diversificarea și completarea serviciilor medicale asigurate atât în scop preventiv cât și pentru diagnostic și tratament, în cursul acestui an, avem în vedere demararea procedurilor pentru dotarea Serviciului de Anatomie Patologică cu echipamentele medicale, atât de necesare laboratorului de imuno-histopatologie. Mulțumesc medicilor de familie care au participat astăzi la această întâlnire”, a explicat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad. 

intalnire de lucru arad2

Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Arad, ec. Angela Cosma a precizat că diminuarea discrepanțelor în ceea ce privește speranța de viață a oamenilor este un deziderat care se poate atinge numai prin stimularea prevenției și printr-o abordare centrată pe oameni, și mai ales, mutând accentul de pe boală și tratarea ei, pe serviciile de menținere a sănătății.

„Această nouă direcție în abordarea serviciilor medicale din cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate este în acord cu tema propusă de OMS pentru acest an la nivel mondial – «Sănătatea pentru toți». Această temă vizează, în primul rând, menținerea stării de sănătate unde metodele de prevenție și profilaxie ar trebui să devină prioritare pentru toți factorii responsabili din sectorul de sănătate, promovând toate metodele de educație medicală în rândul populației. Concret, în momentul de față, sistemul asigurărilor de sănătate din România vine cu mai multe măsuri de prevenție, concretizate în diverse servicii medicale, cele mai multe la nivelul medicinei primare, pe care medicii de familie le pot acorda pacienților în funcție de grupa de vârstă din care fac parte, dar desigur se continuă și în asistența medicală clinică de specialitate, precum și în asistența medicală spitalicească”, a spus ec. Angela Cosma. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe