Newsflash
Știri

Medicii de la SCJU Arad: acțiuni desfășurate în avans de Ziua Mondială a Sănătății

de Florentina Ionescu - apr. 6 2023
Medicii de la SCJU Arad: acțiuni desfășurate în avans de Ziua Mondială a Sănătății

De la începutul acestei săptămâni, de luni, 3 aprilie, medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au desfășurat mai multe evenimente pentru a trage un semnal de alarmă despre importanța prevenției.

Anul acesta, Ziua Mondială a Sănătății (marcată în fiecare an la 7 aprilie) are ca tema „Sănătatea pentru toți”. Este o temă foarte cuprinzătoare, iar medicii de aici și-au dorit să tragă un semnal de alarmă în rândul arădenilor despre importanța prevenției, prin evenimente desfășurate pe tot parcursul acestei săptămâni, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad. 

Medicii SCJU Timișoara dau consultații într-un azil de noapte 

scju arad ziua mondiala a sanatatii preventie

Luni, 3 aprilie, medici și asistenți medicali din diferite secții ale SCJU Arad au discutat cu arădenii interesați despre importanța și necesitatea prevenției și au efectuat măsurători ale glicemiei, tensiunii arteriale, saturației oxigenului în sânge.

Asemenea acțiuni erau programate zilnic, până vineri, 7 aprilie, între orele 12:00-17:00, însă din cauza prognozei meteorologice nefavorabile, echipa de medici a decis ca de marți, de la ora 12:00, activitățile dedicate prevenției, care trebuiau să se desfășoare pe Platoul Palatului Administrativ, să se deruleze la intrarea în Primăria Municipiului Arad, în partea stângă. 

scju arad ziua mondiala a sanatatii preventie2

„Anul acesta Ziua Mondială a Sănătății are ca tema «Sănătatea pentru toți». Este o temă foarte cuprinzătoare, iar noi dorim să tragem un semnal de alarmă, în rândul arădenilor, despre importanța prevenției. Este mult mai bine să prevenim decât să tratăm dar pentru aceasta trebuie să ne monitorizăm, periodic, starea de sănătate. (...) medici de medicină internă din cadrul spitalului vor discuta cu cetățenii interesați despre importanța prevenției și care sunt pașii pe care aceștia trebuie să îi urmeze în vederea efectuării unor consulturi de specialitate, de rutină. Așadar, vă așteptăm să discutați cu colegii noștri” a precizat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad, potrivit unei postări anterioare de pe pagina de Facebook a unității sanitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe