Newsflash
Știri

Cătălina Poiană: CMMB susține standarde etice și profesionale ridicate

de L. Budin - apr. 8 2024
Cătălina Poiană: CMMB susține standarde etice și profesionale ridicate

De Ziua Mondială a Sănătății, Colegiul Medicilor din Municipiul București își reafirmă angajamentul față de promovarea sănătății și drepturilor în domeniul sănătății.

În acest sens, este importantă aducerea la cunoștința publicului larg informații esențiale despre drepturile pacienților, despre drepturile medicilor, dar și să se ofere sprijin pentru respectarea acestor drepturi, se arată pe pagina de Facebook a CMMB.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, îmi exprim profundul angajament față de promovarea sănătății și drepturilor pacienților și ale medicilor.  Ziua Mondială a Sănătății reprezintă o oportunitate pentru a sublinia importanța respectării dreptului fiecărui individ de a avea acces la servicii medicale de calitate și la condiții de trai care să favorizeze sănătatea. În contextul temei «Sănătatea mea, dreptul meu» (My health, my right) aleasă pentru acest an, este esențial să continuăm să ne concentrăm eforturile în direcția asigurării unei îngrijiri medicale echitabile, accesibile și de calitate pentru toți pacienții noștri. Împreună, trebuie să promovăm respectul pentru drepturile pacienților și să luptăm împotriva discriminării și inechităților în sistemul medical. Cu toții trebuie să avem dreptul la condiții de viață și pentru a profesa medicina  care să favorizeze sănătatea, precum și la îngrijiri de sănătate care să vină în întâmpinarea nevoilor noastre când accesăm serviciile de sănătate”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Colegiul Medicilor din Municipiul București subliniază importanța respectării drepturilor pacienților și, totodată, rolul esențial al medicilor în asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate.

Astfel, CMMB își reafirmă angajamentul față de promovarea unor standarde etice și profesionale ridicate în practica medicală și încurajează medicii să continue să își dezvolte competențele profesionale și să ofere îngrijire medicală de calitate pacienților.

Noi, Colegiul Medicilor din Municipiul București, cel mai mare colegiu teritorial din România, reprezentăm și luptăm pentru interesele profesionale ale medicilor din București și, de asemenea, susținem promovarea unor standarde etice și profesionale ridicate în practica medicală. Totodată, în contextul provocărilor actuale din domeniul sănătății, ne propunem să fim o voce comună atât pentru pacienți, cât și a profesioniștilor din domeniul medical, pentru că doar împreună putem să contribuim la promovarea unui sistem de sănătate mai eficient, mai accesibil și mai echitabil pentru toți locuitorii municipiului București și nu numai”, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe