Newsflash
Industria farmaceutică

Compania Novartis are un nou Country President în România

de Florentina Ionescu - feb. 9 2021
Compania Novartis are un nou Country President în România

Grupul Novartis în România a anunțat astăzi numirea lui Thodoris Dimopoulos în funcția de nou Country President.

Cu o experiență interculturală amplă, care se întinde pe mai multe regiuni geografice, Thodoris s-a alăturat Novartis Pharma în Grecia, în anul 1998, având ulterior numeroase roluri, cu un grad tot mai mare de responsabilitate, în vânzări și marketing.

Thodoris Dimopoulos numire functie

În 2012, devine Head of Vaccines, iar în anul 2015, este numit Country Head Sandoz Grecia. În 2017, își asumă rolul de Head Sandoz Egipt și al cluster-ul Africii de Nord Est. Thodoris are cetățenie greacă și este absolvent de Chimie, în cadrul Universității din Patras.

„În acest mediu extrem de complex în care ne desfășurăm activitatea, dezvoltarea unei relații apropriate și consistente cu stakeholderii externi reprezintă o parte esențială din business-ul nostru. Aștept cu mult entuziasm să mă alătur noii echipe și cred cu tărie în angajamentul nostru de a ajuta pacienții care au nevoie de noi, în timp ce respectăm valorile și modelele de lucru din cadrul Novartis. Sunt foarte încrezător că noul meu rol va servi acestui obiectiv”, a declarat Thodoris Dimopoulos.

Thodoris Dimopoulos îi succede lui Eugen Grecu, Novartis Romania President și Oncology General Manager, preluând funcția acestuia de Novartis Romania President.

„Cu această ocazie îi mulțumim lui Eugen Grecu pentru contribuția semnificativă a rolului său din cadrul Grupului Novartis în România. În cei trei ani de mandat, a consolidat poziția Novartis România ca una dintre cele mai importante companii farmaceutice din piața românească și a extins relațiile și parteneriatele cu instituțiile din domeniul sănătății, cu asociațiile de pacienți și cu profesioniștii care au o contribuție asupra vieții a numeroși pacienți din țară. Odată cu decizia sa de a părăsi Novartis, îi dorim succes în viitoarele provocări”, se arată într-un comunicat al companiei farmaceutice, remis redacției.

În prezent, așadar, Thodoris Dimopoulos este Country Head Sandoz România și Head Sub-Cluster East. El a preluat rolul de Country President începând cu data de 1 februarie 2021, în completarea responsabilităților pe care deja le deține.

În acest rol, va lucra îndeaproape cu liderii celorlalte divizii (Pharmaceuticals, Oncology, Sandoz), în vederea construirii reputației companiei, în timp ce fiecare companie își va păstra statutul independent.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe