Newsflash
ACTUALITATE Știri

Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan primeşte susţinere din partea unui lanț de clinici dentare

de Florentina Ionescu - mai 18 2023
Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan primeşte susţinere din partea unui lanț de clinici dentare

O clinică de stomatologie adresată persoanelor cu o situaţie materială dificilă va primi susținere exclusivă din partea unei rețele de clinici dentare.

Reţeaua de stomatologie Clinicilor Dentare Dr. Leahu îşi propune să susţină costurile de operare într-un cuantum lunar de peste 125.000 lei, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

După trei ani de activitate în domeniul asistenței medicale stomatologice dedicate persoanelor fără venituri sau cu venituri mici, desfășurate prin susținerea mai multor parteneri, Clinica Socială de Stomatologie își continuă misiunea exclusiv prin eforturile echipei Clinicile Dentare Dr. Leahu, sub o nouă identitate. Ea se va numi Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan și va primi suportul unei organizații non-guvernamentale care va duce inițiativa la un nivel de maturitate. Reţeaua îşi propune să susțină costurile de operare în valoare de peste 125.000 lei pe lună. 

Servicii de profilaxie și tratamente stomatologice

Din momentul deschiderii Clinicii Sociale de Stomatologie în 2020, peste 1.450 de oameni cu o situație materială delicată au beneficiat de servicii de profilaxie și tratamente stomatologice. Au fost realizate în total peste 11.500 de manopere, cu o valoare cumulată de aproximativ 1,8 milioane de lei. Circa 140 de medici stomatologi de diferite specializări, dintre care 120 de medici rezidenți, au asigurat continuitatea serviciilor medicale stomatologice, ceilalți medici stomatologi din echipa Clinicile Dentare Dr. Leahu dorind să contribuie în mod voluntar pentru binele comunității locale. 

„Ne-am dat seama de nevoia reală a oamenilor de a beneficia de servicii de asistență medicală stomatologică, indiferent de context, de condiția lor materială, de existența unei decontări, de vârstă sau de starea de sănătate. Alături de echipă și de alți parteneri, am pornit acest demers cu ideea simplă în minte de a contribui necondiționat la binele oamenilor și de a fi alături de aceștia atunci când au nevoie de noi”, a declarat dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator al rețelei ce îi poartă nnumele. 

Demersuri de voluntariat 

Echipa de medici din această rețea este implicată și în alte demersuri de voluntariat, a mai amintit dr. Ionuț Leahu: 

„De aceea, ne-am hotărât să ducem mai departe inițiativa sub o platformă mai puternică, ce va crea posibilitatea de a servi mai mulți oameni și care va fi sustenabilă pentru foarte mult timp. Ceea ce facem acum, prin Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan și prin înființarea asociației care susține inițiativa, este că pornim construcția locului în care oamenii cu posibilități materiale reduse, care, altfel, nu ar beneficia de sănătate dentară, își pot rezolva problemele la standardul vremurilor noastre și își pot regăsi demnitatea. Este forma noastră de a întoarce comunității tot ceea ce am creat în ultimul deceniu”.

Patru cabinete dentare și un centru de radiologie

Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan își va continua activitatea pentru moment în aceeași locație de pe Strada Louis Blanc, nr.9A, având patru cabinete dentare și un centru de radiologie. 

O echipă de 40 de medici stomatologi de diferite specializări (parodontologie, endodonție, chirurgie, protetică), medici voluntari cu experiență și medici rezidenți, sub îndrumarea medicilor coordonatori, este pregătită să asigure continuitatea serviciilor de asistență medicală stomatologică. 

Serviciile acoperite sunt de terapie-odontologie (tratament de urgență al traumatismelor dento-alveolare, tratamentul cariei, detartraj etc.), endodonție, paradontologie, chirurgie, protetică, ortodonție și radiologie. 

În funcție de condițiile sociale ale pacienților, tratamentele sunt complet gratuite, în cazul persoanelor fără niciun venit, sau la prețuri reduse, pentru cei care au venituri mici. 

Campanie națională de strângere de fonduri 

Pentru a îndeplini obiectivul de termen mediu prin care serviciile stomatologice să ajungă la mai multe persoane fără posibilități, printr-o dezvoltare accelerată a infrastructurii (fie alocând un spațiu extins, fie prin cabinete mobile), asociația va demara o campanie națională de strângere de fonduri - Sănătatea orală începe cu responsabilitate. Prin această campanie, fiecare persoană poate contribui, iar sumele donate la recepțiile clinicilor Dr. Leahu din cele 13 orașe sau prin virament bancar vor fi dublate prin contribuția rețelei. 

Cei care au nevoie de servicii stomatologice și pot face dovada unei situații materiale dificile, se pot programa telefonic la numărul de telefon 0374 751 454, în intervalul orar 10:00 – 16:00, de luni până vineri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe