Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Cinci cazuri de malarie, confirmate în Statele Unite după 20 de ani

de Magdalena Tănăsescu - iun. 27 2023
Cinci cazuri de malarie, confirmate în Statele Unite după 20 de ani

Primele cinci cazuri de malarie înregistrate în Statele Unite în ultimii 20 de ani au fost diagnosticate în Florida și Texas, a anunțat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Cele patru cazuri din Florida şi un al cincilea în Texas au fost diagnosticate într-un interval de două luni, a menționat agenţia americană, citată de Agerpres.

Autorităţile din Florida au precizat că primul caz a fost diagnosticat pe 26 mai în comitatul Sarasota, iar oficialii din Texas au anunţat pe 23 iunie că un rezident din Texas, care desfăşura muncă în aer liber în comitatul Cameron, a fost de asemenea diagnosticat cu această boală.

Conform specialiștilor CDC, malaria este considerată o urgenţă medicală și orice persoană care prezintă simptome trebuie ”evaluată de urgenţă”. Cu toate acestea, CDC susține că riscul de malarie pe teritoriul Statelor Unite este scăzut şi că cele mai multe dintre îmbolnăviri au loc în timpul călătoriilor în afara ţării. Un procent de 95% dintre infectările cu malarie se produc în Africa, a subliniat agenţia sanitară americană.

Malaria este provocată de cinci specii de paraziţi şi este transmisă prin înţepături ale femelelor ţânţarului anofel. Simptomele includ febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi oboseală. Pot apărea, de asemenea, greaţă, diaree şi vărsături. Există și riscul unor complicaţii care pot pune viaţa în pericol, cum ar fi insuficienţă renală, convulsii şi comă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe