Newsflash
Internaționale

Ce țări conduc „cursa” pentru vaccinarea completă a populației împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - aug. 17 2021
Ce țări conduc „cursa” pentru vaccinarea completă a populației împotriva COVID-19

Țările lumii se întrec în prezent într-o cursă contracronometru, pentru vaccinarea completă a populației eligibile împotriva bolii COVID-19.

Oamenii de știință estimează că între 60% și 70% dintr-o populație ar trebui să dobândească rezistență la COVID-19 pentru ca imunitatea de turmă să aibă efect, scriu cei de la Statista.com, site care a realizat un infografic cu țările cu cele mai mari cifre în ceea ce privește vaccinarea populației. 

infografic cursa vaccinare covid-19 statista
Sursa foto: https://www.statista.com/chart/24663/share-of-the-population-fully-vaccinated-against-covid-19/

Pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului generează motive noi de îngrijorare, cursa către vaccinarea completă a populației a devenit tot mai urgentă, iar Israelul a condus detașat, potrivit Our World in Data, deși după un timp alte țări au depășit Israelul la numărul de persoane vaccinate.

Emiratele Arabe Unite sunt una dintre aceste țări și avea, la momentul creării infograficului, 71,2% din populație complet vaccinată, pe când Bahrain a ajuns la o acoperire vaccinală împotriva COVID-19 de 62,4%.

Israelul le urmează îndeaproape, cu 61,2% din populație vaccinată. Statele Unite ale Americii au 49,4% din populație complet vaccinată. În acest caz, precizează sursa citată, termenul de vaccinare completă se referă la toate dozele prescrise de protocolul de vaccinare. Detalii în infograficul de mai sus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe