Newsflash
ACTUALITATE Știri

România ar putea trimite echipe medicale formate din voluntari în Israel

de Magdalena Tănăsescu - oct. 9 2023
 România ar putea trimite echipe medicale formate din voluntari în Israel

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va deschide o listă pentru voluntarii care ar putea merge în Israel în cadrul unor echipe medicale.

Echipele medicale ar urma să acorde ajutor sistemului sanitar din Israel, țară unde ar putea fi trimise în timp relativ, scurt inclusiv sânge şi hemoderivate, dacă va fi nevoie de acest lucru.

„Acest sprijin ar putea consta în echipe medicale formate din voluntari - şi ştiţi bine că noi am făcut acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte catastrofa care a avut loc în Turcia, atunci când a fost un cutremur foarte puternic - şi, de asemenea, în (ceea ce privește n.r.) furnizarea de sânge sau hemoderivate. Mâine vom deschide o listă pentru voluntarii care ar putea să dorească să meargă în Israel în cadrul unor echipe medicale”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Hotnews.

Potrivit acestuia, oficiali din Israel - respectiv ambasadorul din România şi ministrul Sănătăţii - nu au solicitat deocamdată ajutor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe