Newsflash
Știri

Cătălina Poiană, CMMB: activitatea medicilor de familie trebuie debirocratizată

de L. Budin - ian. 30 2023
Cătălina Poiană, CMMB: activitatea medicilor de familie trebuie debirocratizată

Activitatea medicilor de familie trebuie debirocratizată, iar rolul lor în cadrul sistemului de sănătate consolidat, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele CMMB.

Într-o conferință de presă, prof. univ. dr. Cătălina Poiană a subliniat nevoia de a creşte încrederea pacientului în medicul de familie, pentru că acesta nu trebuie să fie doar „un eliberator de hârtii”, ci „primul filtru” în ceea ce priveşte activitatea de asistenţă medicală acordată pacienţilor.

doctor-familie-stetoscop

Cătălina Poiană a semnalat problema „repartiţiei inegale” a medicilor de familie pe teritoriul ţării, informează Agerpres.

Acest lucru nu este doar pentru medicina de familie, ci pentru multe specialităţi. În centrele mari universitare există o foarte mare condensare de medici, în foarte multe alte zone din ţară este un deficit”, a spus Cătălina Poiană.

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a punctat că specialitatea medicinei de familie nu este atractivă pentru studenţi şi a insistat că trebuie depuse eforturi pentru a remedia această problemă.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, este de părere că ar trebui stabilită o obligaţie pentru studenţi să facă practică de vară şi în mediul rural.

De asemenea, a atras atenţia că la rezidenţiat curricula trebuie adaptată actualului sistem de sănătate.

Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe