Newsflash
Știri

MS : vaccinurile anti-HPV, disponibile la medicii de familie și DSP-uri

de L. Budin - sept. 1 2022
MS : vaccinurile anti-HPV, disponibile la medicii de familie și DSP-uri

În perioada 1 ianuarie– 31 iulie a.c. au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie 30.201 solicitări de vaccinare, arată un raport realizat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Ca urmare a solicitărilor de informații privind campania de vaccinare anti-HPV, Ministerul Sănătății precizează faptul că la data de 30 iunie erau disponibile în cabinetele medicilor de familie și în stocul direcțiilor de sănătate publică 56.841 doze de vaccin, se arată într-un comunicat.

vaccin-hpv4

În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

Pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depășesc această vârstă, câte trei doze.

Reamintim că vaccinarea împotriva HPV este gratuită și se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare”, se arată în comunicat.

În perioada 1 ianuarie– 31 iulie a.c. au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie 30.201 solicitări de vaccinare (16.545 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani și 13.665  solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele între 15-18 ani), conform raportului realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Workshopuri în stomatologie, organizate de Liga Studenților la Medicină Dentară București

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe