Newsflash
Știri

Mesajul președintelui CMMB la început de an: „Medicul şi pacientul reprezintă un întreg”

de Florentina Ionescu - ian. 3 2022
Mesajul președintelui CMMB la început de an: „Medicul şi pacientul reprezintă un întreg”

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a precizat în mesajul său de început de an că medicii îi doresc sistemului medical românesc predictibilitate, finanțare corespunzătoare, politici şi strategii pe partea de susţinere a personalului medical.

Ieri, președintele CMMB, prof. univ. dr. Cătălina Poiană a postat pe o rețea socială un amplu mesaj referitor la sistemul medical și sănătatea din România în ansamblu. 

Aceasta a subliniat că medicii îi doresc sistemului medical din țara noastră „normalitate, acea normalitate pe care toţi o clamăm, dar vedem, din păcate, că nu avem o normalitate”. 

Președintele CMR, prof. dr. Daniel Coriu: 2021, un an de luptă a cadrelor medicale cu propriile limite 

Catalina Poiana
Prof. univ. dr. Cătălina Poiană

„Dragi colegi medici din Bucureşti, 

Stimată societate românească, 

Toți știm celebrele versuri ale poeziei «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie»

Consider că din cauza provocărilor din perioada actuală, gândurile noastre, dorințele și așteptările, merg la fel ca pentru mare parte a populației, către sănătate și către sistemul de sănătate, acum în primele zile dintr-un nou an.

La începutul lui 2022, fiecare dintre noi ne gândim la ce va urma, la ce an vom avea, ce provocări trebuie să depăşim.

Ce dorim noi ca medici sistemului medical și sănătății românești în ansamblu?

Îi dorim predictibilitate, îi dorim finanțare corespunzătoare, îi dorim politici şi strategii pe partea de susţinere a personalului medical, îi dorim măsuri pentru atragerea de noi medici şi alocarea de noi locuri de muncă în sistemul medical.

Avem nevoie!

Îi dorim să ofere acces la servicii medicale, în mod echitabil, atât pentru pacienţii cronici, cât şi pentru pacienţii COVID-19 sau cei care au o urgență.

Îi dorim normalitate, acea normalitate pe care toţi o clamăm, dar vedem, din păcate, că nu avem o normalitate.

Îi dorim investiţii în infrastructura de spital, îi dorim să poată oferi condiţii cât mai bune pentru ca medicii de familie să-şi desfăşoare cât mai eficient activitatea, îi dorim să dezvolte medicina de ambulator.

Dar pe lângă ce dorim pentru sistemul de sănătate, începutul de an este și despre ce îmi doresc şi mie, Cătălina Poiană, medic endocrinolog şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, un medic care de zeci de ani lucrează în sănătatea românească.

Îmi doresc ca întreaga societate să înţeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg, că fiecare trebuie să se respecte reciproc.

Sunt multe de făcut în acest sistem, dar legătura de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, extrem de importantă - acolo unde s-a pierdut sau nu a existat - trebuie să se reclădească, să se formeze!

Iar acest lucru ține de medic și de pacient! 

Deci de fiecare din noi!

La Mulți Ani cu sănătate tuturor!”, se arată în mesajul semnat de prof. univ. dr. Cătălina Poiană (foto), președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe