Newsflash
Știri

Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

de Dorina Novac - ian. 11 2023
Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

În urma definitivării listei cu proiectele pe sănătate finanţate prin PNRR, construirea sediului noului Institut de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş a obţinut punctajul maxim.

casa noua
Sursă imagine: Mara Togănel//Facebook

„Lista cu proiectele de sănătate finanţate prin PNRR s-a definitivat. Cel mai mare punctaj l-a obţinut proiectul mureşean prin care Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou, pe măsura prestigiului echipei coordonate de către profesorul Horaţiu Suciu”, a scris, într-o postare pe Facebook, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Citește și: Un nou „Institut al Inimii” la Târgu Mureș

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT), dr. Horaţiu Suciu, a arătat că Institutul Inimii va fi o unitate de sănătate de excelenţă şi că în această cursă pentru obţinerea finanţării prin PNRR au intrat 49 de obiective, scrie Agerpres.

Costul estimat de dr. Suciu este undeva sub 100.000.000 de euro, iar noua unitate sanitară va avea patru săli de operaţie, trei săli de angiografie, 30 de paturi de terapie intensivă şi va trata toate patologiile în domeniu care se tratează în acest moment la nivel european şi la mondial. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe