Newsflash
Știri

Președintele CMMB: „Noi, medicii, avem nevoie de dumneavoastră, donatorii de sânge”

de Florentina Ionescu - iun. 15 2022
Președintele CMMB: „Noi, medicii, avem nevoie de dumneavoastră, donatorii de sânge”

Colegiul Medicilor din Municipiul București a transmis ieri un mesaj, în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, făcând astfel un apel la donarea de sânge.

Vă prezentăm mai jos mesajul președintelui Colegiului Medicilor din Municipiul București de Ziua Mondială a Donatorului de sânge, marcată în fiecare an pe data de 14 iunie. 

Citiți și: Mesajul transmis de MS de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge 

catalina poiana
Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București

 

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorului de sânge s-a desfășurat sub sloganul „Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturați-vă efortului și salvați vieți”.

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a lansat ieri un apel pentru donarea de sânge, esențială pentru salvarea vieții unor pacienți aflați în suferință, se arată pe pagina oficială a CMMB.

„Donarea de sânge este esențială pentru salvarea de vieți.  Sângele înseamnă, fără îndoială, viață. Este nevoie de o conștientizare la scară largă a populației cu privire la importanța donării de sânge în mod regulat. De multe ori, din păcate, medicii se confruntă în spitale cu o lipsă de sânge, care poate pune în pericol viața pacienților ce au nevoie de sânge. Noi, medicii, avem nevoie de dumnevoastră, donatorii de sânge. Nu trebuie să uităm că donarea de sânge este un act voluntar și umanitar, un act de solidaritate cu semenii aflați în suferință. Prin gestul dumneavoastră, puteți salva viața semenilor noștri sau chiar a unei persoane dragi dumneavoastră“, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Colegiul Medicilor din Municipiul București le mulțumește tuturor celor care au înțeles și înțeleg importanța donării voluntare de sânge.

„Gestul dumneavoastră este unul nobil, care salvează vieți!”, au precizat reprezentanții CMMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe