Newsflash
Cultură Știri

Capitala sărbătorește tradițiile românești și internaționale la #FIF2023

de L. Budin - iun. 16 2023
Capitala sărbătorește tradițiile românești și internaționale la #FIF2023

Primăria Municipiului București, prin CREART, invită doritorii, la acest sfârșit de săptămână (17 -18 iunie), la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”.

Festivalul va avea loc în aer liber, pe Șoseaua Kiseleff, în intervalul orar 10.00 – 22.00. Intrarea la toate activitățile este liberă, se artă pe pagina web dedicată. 

Evenimentul aduce în atenția publicului tradiții și culturi ale diferitelor popoare, având rolul de a valorifica identitatea națională și patrimoniul imaterial și de a prezenta și promova, într-o manieră unică, savoarea locală, națională și internațională a folclorului autentic. 

Festivalul reunește parada costumelor populare, spectacole de folclor - vedete de muzică populară, ansambluri și orchestre reprezentative pentru toate regiunile țării și ansambluri internaționale - , un târg cu peste 100 de căsuțe  - obiecte de artizanat, accesorii și decorațiuni - , demonstrații de meșteșug, o zonă gastronomică – Hanul Bucureștiului, ateliere de creație inspirate din arta populară românească și spectacole de teatru pentru copii.

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 14.00, parada costumelor populare românești și internaționale pornește din Piața George Enescu (Ateneul Român) pe Calea Victoriei, devenită pietonală, spre Piața Victoriei, până pe Șoseaua Kiseleff. Bucureștenii vor descoperi peste 400 de artiști, ansambluri naționale și internaționale, comunități și minorități din întreaga țară, dar și fanfare, care își vor prezenta costumele, cântecele și dansurile specifice zonelor lor. 

Pe scena amenajată în zona Șoselei Kiseleff vor susține recitaluri ansambluri profesioniste din Serbia, Bulgaria și Turcia, dar și formații reprezentând minoritatea bulgară, slovacă, ucraineană, turco-tătară, romă și greacă ș.a.m.d.. Programul artistic va fi completat, zilnic, până la ora 22.00, prin prezența ansamblurilor reprezentative din Olt, Argeș, Târgu Mureș, Baia Mare, Suceava, Alexandria, Chișinău (sâmbătă) și din Câmpulung Muscel, Constanța, București, Bistrița, Craiova (duminică).

În cei 13 ani de existență, festivalul s-a bucurat de participarea a 32 de țări, 25.000 de artiști naționali și internaționali, 870 de artizani, meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de peste 350.000 de spectatori, se mai arată. 

Programul complet poate fi consultat aici.

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook creart

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe