În fiecare an, la 26 noiembrie, este marcată Ziua mondială de conștientizare a carenței de fier. Cu această ocazie va fi lansată campania „Sănătatea mea de fier”.
Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR), în parteneriat cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH), Clubul Român pentru Boala Crohn şi Colită Ulcerativă (RCCC) și Grupul de lucru GastRo al Medicilor de Familie (GastRo SNMF), lansează campania „Sănătatea mea de fier”, cu scopul de a face cunoscute simptomele și riscurile pentru sănătate asociate carenței de fier.
O treime din populația lumii este afectată de carența de fier, care are un impact important asupra funcționării întregului corp, inclusiv la nivel cognitiv.
Citește și: Noi recomandări privind anemia feriprivă
De asemenea, deficitul de fier este frecvent asociat cu Bolile Inflamatorii Intestinale (BII), aproximativ 36%-76% dintre pacienții cu BII dezvoltând anemie feriprivă.
În cadrul campaniei, în zilele de 25 și 26 noiembrie, ASPIIR și partenerii săi vor organiza o serie de acțiuni de informare și educare, printre care și prezența cu un stand informativ în centrul comercial Mega Mall din București, oferind posibilitatea vizitatorilor centrului comercial să își facă un test cu privire la simptomele asociate carenței de fier.
Persoanele la risc vor primi și vouchere de testare, 200 de astfel de vouchere fiind distribuite în cele două zile.
„Ne-am dorit să derulăm această campanie pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor cu simptome de carență de fier cu informații și cu vouchere de testare. Totodată, prin intermediul acestei campanii dorim să atragem atenția întregii populației asupra nevoii de a monitoriza nivelul fierului, pentru o funcționare optimă a organismului nostru”, a declarat Isabella Grosu, președinte ASPIIR.
ASPIIR derulează campania „Sănătatea mea de fier” cu sprijinul Vifor Pharma România.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe