Newsflash
Știri

Cafeaua scade riscul aritmic

de Dr. Mădălina Badea - mai 15 2020
Cafeaua scade riscul aritmic

Consumul zilnic de cafea în cantitate moderată se asociază cu o scădere mică, dar semnificativă statistic a riscului de aritmii cardiace.

poza 5În medie, fiecare ceașcă de cafea consumată scade cu 3% riscul zilnic de apariție a acestor evenimente, relația fiind valabilă pentru persoanele care consumă până la cinci sau șase cafele pe zi.

Acesta este rezultatul unui studiu prospectiv ce a inclus aproximativ 300.000 de rezidenți englezi urmăriți pe o perioadă de cinci ani. Studiul* a fost prezentat în cadrul sesiunilor online ale Heart Rhythm Society de dr. Eun Jeong Kim, de la University of California.

Rezultatele sale susțin efectul pozitiv al consumului moderat de cafea, demontând mitul popular al asocierii dintre aceasta și aritmii.


Notă autor:

*https://www.medscape.com/viewarticle/930195

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe