Newsflash
Știri

Boala Parkinson – recunoaște semnele!

de Cristina GHIOCA - apr. 14 2023
Boala Parkinson – recunoaște semnele!

Trei asociaţii de pacienţi au iniţiat o campanie naţională de conștientizare privind simptomele bolii Parkinson. Se numește „Înţelege Parkinson” și are mesajul „Recunoaște semnele bolii Parkinson – T.R.A.P. Caută un neurolog!”.

parkinson

Campania a fost lansată în contextul Zilei Mondiale de luptă împotriva bolii Parkinson. Aceasta este marcată, anual, la 11 aprilie. T.R.A.P se referă la: Tremor, Rigiditate, Akinezie, Postură.

Proiectul își propune să crească gradul de conștientizare privind boala Parkinson, să aducă în atenţie impactul afecţiunii asupra vieţii pacienţilor și familiilor lor, dar și să încurajeze implicarea comunităţii în sprijinul acestor persoane. De aceea, în cadrul campaniei a fost lansată și platforma intelegeparkinson.ro. Pagina prezintă semnele bolii Parkinson, dar cuprinde și date privind numărul de cazuri de Parkinson din lume, din Europa și din România, precum și alte statistici relevante. Sunt disponibile, de asemenea, câteva articole de specialitate, dar și mărturii ale unor persoane care trăiesc cu această boală.

La nivel mondial, peste 6,2 milioane de oameni sunt afectaţi de boala Parkinson, dintre care 1,2 milioane numai în Europa. În România, statisticile oficiale indică 72.000 de pacienţi, dintre care 8.100 în București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe