Newsflash

Prof. dr. Diana DELEANU


Disfuncţia barierei epiteliale indusă de urbanizare și modernizare

de Dr. Irena Pintea - iul. 15, 2022

O nouă ipoteză în patogeneza afecţiunilor alergice a fost analizată la Congresul Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică (EAACI), desfășurat la Praga în perioada 1-3 iulie a.c.

Diagnostic și tratament în imunodeficienţele primare

de Dr. Irena Pintea - apr. 29, 2022

Săptămâna Mondială a Imunodeficienţelor Primare (22-29 aprilie) vizează creșterea conștientizării asupra acestor afecţiuni, care au o prevalenţă mai ridicată decât se considera iniţial.

Dermatita atopică (2) - tablou clinic și diagnostic

de Prof. dr. Diana DELEANU - apr. 15, 2022

Leziunile cutanate pruriginoase sunt o caracteristică esenţială a dermatitei atopice, ele având o evoluţie oscilantă. Împreună cu terenul atopic pot duce la apariţia unor complicaţii.

Dermatita atopică (1) – ipoteze diferite

de Prof. dr. Diana DELEANU - apr. 8, 2022

Cea mai frecventă afecţiune cutanată cronică, dermatita atopică este o afecţiune inflamatorie intens pruritogenă, care apare pe un fond de predispoziţie genetică și în contextul unor modificări ale imunităţii și unor alterări ale funcţiei de barieră a pielii.

Anafilaxia (2)

de Prof. dr. Diana DELEANU - iun. 18, 2021

Continuăm articolul din numărul trecut, realizat cu ocazia Săptămânii Alergiilor (13-19 iunie), context în care orașul Cluj-Napoca beneficiază de o campanie de conștientizare a anafilaxiei, cu medici voluntari care distribuie materiale informative în spaţii publice, școli, grădiniţe.

Anafilaxia(1)

de Prof. dr. Diana DELEANU - iun. 11, 2021

Săptămâna 13-19 iunie 2021 marchează Săptămâna Alergiilor, potrivit World Allergy Organization.

Tratamentul imunodeficienţelor primare

de Prof. dr. Diana DELEANU - apr. 23, 2021

Anual, săptămâna 22-29 aprilie este dedicată imunodeficienţelor primare, un grup heterogen de afecţiuni caracterizate prin funcţionarea deficitară sau chiar absenţa unuia sau a mai multor componente ale sistemului imun.

Sistemul imun, de la acțiune la control

de Prof. dr. Diana DELEANU - dec. 18, 2020

Trăim într-o perioadă în care imunologia este extrem de importantă. Acum, în plină pandemie de COVID-19, cu atât mai mult este util să aflăm răspunsuri despre cum ne apărăm, cum ne ferim de îmbolnăviri infecţioase prin vaccinare etc.

Dermatita atopică, dincolo de bariera cutanată

de Prof. dr. Diana DELEANU - iun. 26, 2020

Celebrată anul acesta în perioada 28 iunie - 4 iulie, Săptămâna Mondială a Alergiei este o bună oportunitate de a aduce în discuţie o afecţiune complexă cu mecanism alergic, dermatita atopică.

100 de ani de imunoterapie specifică

de Prof. dr. Diana DELEANU - iul. 8, 2011

   Istanbul, cu pitorescul său balcanic, a fost gazda celui de al 3-lea Congres European de Alergologie şi Imunologie Clinică (EAACI), între 11 şi 15 iunie 2011. Reuniunea s-a desfăşurat într-un centru de congrese şi expoziţii construit recent în zona europeană a oraşului, iar participarea a fost numeroasă (peste 7.900 de medici înscrişi, din 106 ţări). Congresul a avut 232 de sesiuni şi nu mai puţin de 1.886 de lucrări au fost publicate în rezumat. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe