Se estimează o scădere a incidenţei hepatocarcinomului care are ca substrat hepatitele virale, cu o creștere a incidenţei HCC de cauze metabolice.
Neoplaziile primare hepatice continuă să fie o problemă de sănătate publică la nivel global, în ciuda evoluţiei programelor de prevenţie și de tratament al hepatopatiilor. Se estimează că în anul 2025 incidenţa hepatocarcinomului va ajunge la 1 milion de persoane afectate anual.
Tratamentul infecţiei cu virusul hepatitic B a făcut progrese remarcabile în ultimii ani. O incursiune detaliată în istoria sa, de la lamivudină la interferon pegilat şi analogi nucleozidici sau nucleotidici, este realizată de dnele dr. Andreea Rădăşan, dr. Laura Iliescu şi dnii dr. Laurenţiu Micu şi prof. dr. Mihai Voiculescu.
În perioada 10–12 septembrie 2009, a avut loc, la Bucureşti, al IX-lea Congres Naţional de Hepatologie cu participare internaţională, sub patronajul Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ARSF) şi al Fundaţiei „Academician Marin Voiculescu“. (...)
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe