Newsflash

Prof. dr. Laura ILIESCU


Actualități în HCC

de Prof. dr. Laura ILIESCU - iul. 7, 2023

Se estimează o scădere a incidenţei hepatocarcinomului care are ca substrat hepatitele virale, cu o creștere a incidenţei HCC de cauze metabolice.

Imagistica hepatocarcinomului

de Prof. dr. Laura ILIESCU - feb. 24, 2023

Neoplaziile primare hepatice continuă să fie o problemă de sănătate publică la nivel global, în ciuda evoluţiei programelor de prevenţie și de tratament al hepatopatiilor. Se estimează că în anul 2025 incidenţa hepatocarcinomului va ajunge la 1 milion de persoane afectate anual.

Tratamentul Hepatitei B de la lamivudină la interferon pegilat şi analogi nucleozidici sau nucleotidici

de Prof. dr. Laura ILIESCU - mai 16, 2012

Tratamentul infecţiei cu virusul hepatitic B a făcut progrese remarcabile în ultimii ani. O incursiune detaliată în istoria sa, de la lamivudină la interferon pegilat şi analogi nucleozidici sau nucleotidici, este realizată de dnele dr. Andreea Rădăşan, dr. Laura Iliescu şi dnii dr. Laurenţiu Micu şi prof. dr. Mihai Voiculescu.

 

Progrese în fiziopatologia, diagnosticul şi tratamentul bolilor hepatice

de Prof. dr. Laura ILIESCU - oct. 24, 2011

La Bucureşti, în perioada 2–4 octombrie a.c. s-au desfăşurat al XXI-lea Congres al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului şi primul Congres Româno-Francez de Hepatologie, în cadrul cărora au avut loc şi cursuri demonstrative de explorare a esofagului cu videocapsulă şi de decompresiune portală prin TIPS (şunt portosistemic intrahepatic jugular).
Aspecte de la aceste reuniuni vă sunt oferite într-un amplu grupaj semnat de dl prof. dr. Mihai Voiculescu şi colaboratorii săi.
 

ACTUALITĂŢI ÎN HEPATOLOGIE

de Prof. dr. Mihai VOICULESCU - apr. 29, 2011

   Capitala Germaniei are o suprafaţă de aproximativ 900 de kilometri pătraţi, primeşte 850.000 de vizitatori anual şi găzduieşte 172 de muzee şi palate, 50 de teatre, peste 200 de cluburi şi discoteci, trei grădini zoologice, zeci de lacuri, plaje, parcuri, galerii de artă, opere... Berlinul este metropola europeană cu cea mai bogată istorie, dar şi cu cea mai fulminantă revenire. Oraşul, traumatizat după cel de-al Doilea Război Mondial, afectat în mod tragic de Zidul Berlinului şi de administraţia divizată, se afla de 18 ani într-un proces de reînnoire, reinventare, remodelare. (...)

Noutăţi în managementul hepatitelor cronice virale

de Prof. dr. Laura ILIESCU - ian. 28, 2011

   Când spui Paris, te gândeşti la Grădinile Tuileries, Place de la Concorde, la o plimbare pe Champs Elysées, la cel mai modern cartier cu zgârie-nori din vestul Parisului – La Défense, la o după-amiază pe malurile Senei sau la o plimbare prin Montmartre. Este o dimineaţă cu mult soare, caldă, ca de primavară, iar pe drum trec parizieni grăbiţi, eleganţi; parcă se aude melodia cântată de Dutronc: „Il est cinq heures, Paris se lève“. Drumurile noastre se îndreaptă însă către Palais des Congrès, unde, în perioada 17–18 ianuarie 2011, s-a desfăşurat a IV-a Conferinţă internaţională despre hepatitele cronice virale. Manifestarea s-a aflat sub auspiciile Societăţii Franceze de Hepatologie, preşedintele comitetului de organizare fiind dl prof. dr. Patrick Marcellin. (...)
 

Tratamentul modern al hepatitei C

de Prof. dr. Mihai VOICULESCU - dec. 3, 2010

   Infecţia virusal hepatitică C (VHC) continuă să fie o mare problemă de sănătate publică în întreaga lume, fiind responsabilă de importante costuri biologice şi sociale. Date comunicate foarte recent atrag atenţia că, în deceniul următor, prevalenţa infecţiei VHC va rămâne ridicată (>4–5%) sau chiar va creşte. Tratamentul capătă astfel o importanţă deosebită, motiv pentru care se depun eforturi continue de actualizare şi îmbunătăţire a acestuia. Vă propunem o trecere în revistă a realităţilor prezentului şi a dezideratelor viitorului, realizată de dl prof. dr. Mihai Voiculescu şi dna dr. Laura Iliescu. (...)
 

Un reuşit congres de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular

de Prof. dr. Mihai VOICULESCU - mai 7, 2010

   Recent, s-a desfăşurat, la hotelul Intercontinental din Bucureşti, al VI-lea Congres de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular cu participare internaţională, organizat de către Asociaţia de Nefrologie şi Acces Vascular din România, Asociaţia pentru Studiul Bolilor Renale Ereditare din România, alături de Fundaţia „Academician Marin Voiculescu“, sub egida Asociaţiei Europene de Nefrologie şi a Asociaţiei Europene de Dializă şi Transplant (ERAEDTA). Congresul a fost prezidat de dl prof. dr. Gerard London (Franţa), preşedinte în exerciţiu al ERA–EDTA, alături de dl prof. dr. Harald Lange (Marburg, Germania), un vechi colaborator al UMF „Carol Davila“ Bucureşti în cadrul programului Erasmus, şi de dl prof. dr. Mihai Voiculescu (şeful Centrului de Medicină Internă şi Nefrologie Fundeni, preşedinte al Asociaţiei Române de Nefrologie şi Acces Vascular şi al Fundaţiei „Academician Marin Voiculescu“). (...)

Congresul Naţional de Hepatologie: În prim-plan: DIAGNOSTICUL IMAGISTIC ŞI MINIM INVAZIV

de Prof. dr. Mihai VOICULESCU - oct. 9, 2009

În perioada 10–12 septembrie 2009, a avut loc, la Bucureşti, al IX-lea Congres Naţional de Hepatologie cu participare internaţională, sub patronajul Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ARSF) şi al Fundaţiei „Academician Marin Voiculescu“. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe