Newsflash
Diverse

Congresul Naţional de Hepatologie: În prim-plan: DIAGNOSTICUL IMAGISTIC ŞI MINIM INVAZIV

Congresul Naţional de Hepatologie: În prim-plan: DIAGNOSTICUL IMAGISTIC ŞI MINIM INVAZIV

În perioada 10–12 septembrie 2009, a avut loc, la Bucureşti, al IX-lea Congres Naţional de Hepatologie cu participare internaţională, sub patronajul Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ARSF) şi al Fundaţiei „Academician Marin Voiculescu“. (...)

   Reuniunea a fost precedată de o întâlnire de lucru a grupului de experţi privind evaluarea non-invazivă a fibrozei hepatice prin Fibroscan. În deschidere, dl prof. dr. Laurent Castera (Bordeaux, Franţa) s-a referit la normele tehnice de efectuare a respectivei investigaţii, prezentând totodată vasta experienţă a centrului din Bordeaux. Experienţa altui centru de renume în domeniul hepatologiei – Pitié-Salpętričre din Paris – a fost prezentată de dna dr. Mona Munteanu, care s-a referit la armonizarea testelor non-invazive (Fibromax, Fibroscan) în diagnosticul hepatopatiilor cronice. Din ţară, au comunicat rezultatele obţinute în acest domeniu: Centrul de Medicină Internă din Institutul Clinic Fundeni, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş“ Bucureşti, Clinica Medicală III Cluj-Napoca, Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino“ Bucureşti, Centrul de Diagnostic şi Tratament „Victor Babeş“ Bucureşti.
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe