Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Medicamente administrate inutil

Viața Medicală
Conf. dr. Corneliu ZEANA joi, 16 aprilie 2015

Consumul de medicamente în România este printre cele mai ridicate din lume. Nu rareori sunt prescrise unele neindicate sau chiar contraindicate, precum şi asocieri periculoase, împovărând bugetul de sănătate individual şi naţional. Un exemplu este trimetazidina, despre care atât FDA, cât şi forul european echivalent din cadrul Comisiei Europene precizează că „nu va fi administrat decât în cazul anginei pectorale rezistente la alte tratamente“, dar care înregistrează o cotă de vânzare în farmacii mult peste necesarul previzibil, fiind administrată pentru situaţii care nu au nicio legătură cu indicaţiile.  (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.